image_pdfimage_print

La CUP va presentar ahir el seu cartell per a la campanya de l’1-O. Es tracta d’un cartell inspirat en un d’anterior de l’era soviètica. Sota el mapa dels Països Catalans, una noia escombra tot un seguit de personatges implicats en casos de corrupció. L’eslògan  és “Escombrem-los”. També hi apareixen els conceptes Desobediència, Autodeterminació i Països Catalans.

El cartell porta els logos, en la part inferior, de les entitats Alerta solidària, de caràcter antirepressiu; Arran, juvenil; Coordinadora Obrera Sindical, sindical; la mateixa CUP; del col·lectiu Endavant, i, finalment, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, SEPC.

No apareix, però el logo corresponent a l’altre corrent rellevant dins la candidatura, com és Poble Lliure.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

En la línia de Garcia Albiol a Badalona

El cartell ha tingut una acollida freda entre determinats sectors de l’independentisme català. Així, per exemple, el sociòleg Salvador Cardús, va escriure ahir, en el seu compte de twitter que “L’ús d’expressions metafòriques com “escombrar” els adversaris per descriure un projecte polític, també anuncia un estil de govern. Atenció”. 

Per altra banda, les xarxes socials no s’han estat de traçar paral·lelismes amb l’eslògan de campanya del candidat Xavier Garcia Albiol a l’ajuntament de Badalona del 2015, que va fer servir l’expressió Limpiando Badalona.

Però, sense cap mena de dubte, qui més durament ha reaccionat ha estat el PDECAT, sobretot arran de la presència en el cartell d’Artur Mas. Així, el dirigent David Bonvehí, va piular “Posar al mateix sac a Mas i Rajoy és miserable; Un condemnat per demòcrata, l’altre el cap d’un Estat que persegueix per les idees. Feu pena”.

Sense corruptes d’esquerres

I és que en el cartell en qüestió, els personatges escombrats són els següents: els Borbons, Aznar, Rajoy, Fabra, Bauzà, Pujol, Mas, Rouco, Barberà (DEP), Florentino Pérez i un torero (el Pirata Padilla?). Tots ells ubicats, segons les cupaires, a la dreta.

Curiosament, no apareixen polítics o personalitats ubicades a l’esquerra, com per exemple Narcís Serra, Jaume Collboni, Ballesteros, Daniel Fernández, Bustos, Josep Maria Sala, Felipe González, Bartomeu Muñoz, Alfonso Guerra, Lluís Garcia, etc.

4 COMENTARIS

  1. Una mica masclista aquest cartell amb una dona escombrant, oi? Es veu que els de la CUP molt parlar, molt feministes de paraula però a l’hora de la veritat associen els termes “escombra” i “dona”…

  2. Que no surtin Felipe González (els GAL, entrada a l’OTAN), Alfonso Guerra (l'”hermanísimo”, el “nos hemos cepillado el estatuto catalán”), Bustos (“Operación Púnica”), Susana Díaz (boicot a la Caixa per ser catalana, “insolidaritat catalana”9, etc. significa que ja els està bé el que fan tots aquests?

  3. Malalts…….. que estan malalts. No saben el què és un ser humà. Si els hi toqués la PRIMITIVA, el primer que farien seria portar la butlleta premiada a La Caixa. Com va fer un indignat del 15 M. Com deia el meu enyorat amic Facundo Cabral UNO ES ATEO HASTA QUE EL AVION EMPIEZA A CAER. No volen saber que són 10.

  4. La lluita per la “igualtat total” ve de la prehistòria. La lluita per la Independència d’un pais és molt més factible. Ja hi han més de 200 paisos al món. I alguns de ben petitets

Comments are closed.