image_pdfimage_print

Carles Puigdemont, va afirmar que “el 2-O caldran nous interlocutors per gestionar la situació que els ciutadans decidirem”. Declaracions en un diàleg amb el diputat del Partit Demòcrata al Congrés i secretari general de la JNC, Sergi Miquel,  a l’Escola d’Estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya. El president de la Generalitat ha preguntat si, després de superar dificultats, plantant cara i desemmascarant la guerra bruta, desmentin pronòstics i profecies, a dos mesos de referèndum “algú creu que ara pararem i ens quedarem clavats”.

El president afirmà que “avui tothom té en el seu imaginari el referèndum, en  la política espanyola i també en la internacional. Tothom en parla, tothom sap que Catalunya proposa fer un referèndum d’autodeterminació” i que s’ha aconseguit amb escassos recursos diplomàtics perquè “el que hi ha darrera és una petició molt sòlida i està molt arrelada”.  “No ho fem només pel passat, si té solidesa és perquè darrera la reivindicació, hi ha la gent més jove, que vol i reclama tenir oportunitat de fer el seu país

El president de la Generalitat criticà l’actitud del govern espanyoll, que a dos mesos i amb arrogància, segueix afirmant que no hi haurà referèndum  l’1-O. “Potser ho fan perquè en tots aquests anys no s’han assabentat de res del què passava a Catalunya, no és un  senyal d’ignorància sinó d’indiferència”. Per al president “si s’admetés que han fet les coses malament, que s’han comès errors històrics, haurien de posar solucions sobre la taula”.

Publicitat
Publicitat

El 2 d’octubre, assenyalà, les coses canviaran molt, i més a la política espanyola, i per això “caldrà nous interlocutors perquè els que no han proposat res per abans de l’1-O seran els menys indicats per gestionar la inevitable negociació que s’ha de produir l’endemà”.

No és un procés antiespanyol”, segons Puigdemont, “és un procés que vol reentendre’s amb Espanya per això caldran nous interlocutors, tant si surt un si o un no,  per gestionar la situació que els ciutadans decidirem, perquè això va de poder decidir”.

Finalment, el president, a poc més de dos mesos per l’1-O, demanà als joves presents mantenir “la serenor i fer front a tots els atacs que ens plouran i no desviar-nos de l’objectiu d’estar fent una cosa històrica”. “Si ho fem l’1-O1, sigui quin sigui el resultat, haurem guanyat, guanyar el referèndum per poder prendre les decisions que com a país ens pertoquin. Compto amb vosaltres!”.