image_pdfimage_print
Aquest Onze de Setembre, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, encara la mobilització més transcendent de la història de Catalunya. Enguany, es proposa, partint de la cruïlla entre Passeig de Gràcia i Aragó, fer una acció que consistirà un immens signe Més (+), símbol de totes les oportunitats del nou estat, en forma de república que espera a les paperetes del referèndum. Es tracta de convertir la Diada del Sí en el tsunami d’il·lusió que portarà des del compromís amb la democràcia a la majoria per la independència el proper  1 d’octubre.

Partint de la cruïlla esmentada, que farà d’epicentre, la concentració s’estendrà fins al carrer de Casanova pel Sud, els Jardinets de Gràcia per l’oest, el Passeig de Sant Joan pel nord i la Plaça de Catalunya per l’est. Els quatre braços es dividirà en 48 trams i cada tram correspondrà a una comarca.

Com sempre, la convocatòria serà a les 16 h. quan tothom haurà d’estar en el seu tram corresponent. Fins a les 17h, la música, cultura popular i els castells donaran ambient i entreteniment.

A les 17h es començaran a desplegar 4 macro pancartes als extrems dels eixos (Casanova, Jardinets, Passeig de Sant Joan, Ronda Sant Pere). A plaça Catalunya es desplegaran diverses pancartes més petites de forma simultània.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

A les 17.14, les pancartes començaran a avançar cap al punt central per damunt dels assistents. Al pas de les pancartes, els assistents es posaran la samarreta de la Diada del Sí, provocant un joc de colors. El groc fluorescent de la samarreta de 2017 serà l’estela que acompanyarà les pancartes fins al punt de confluència.

Un cop hagin arribat les pancartes al centre, es veurà un enorme positiu fluorescent des del cel. Quan s’hagi acabat l’acció, es donarà pas als parlaments polítics de les entitats organitzadores i col·laboradores de la Diada.

La samarreta de la Diada: el groc fluorescent és un homenatge a les armilles dels voluntaris que fan possibles les Diades i totes les mobilitzacions, però també a tothom que dedica part del seu temps a una causa justa.

La confluència: milions de causes equivalen a milions de vots que duran a un nou estat en forma de república. Només amb una participació massiva aquesta Diada i al referèndum, es donarà la dimensió efectiva i definitiva a l’1 d’octubre. El + que formen els carrers de l’Eixample de Barcelona simbolitza un enorme “positiu” d’un país que va a més, que no s’atura i que es prepara per donar el salt definitiu a la Història en majúscula.

El web d’inscripcions ja és públic a si.assemblea.cat.

La inscripció és imprescindible per garantir l’èxit de la mobilització i assegurar que cap punt quedi buit.

Referent: la Diada del 1977

Per Jordi Sànchez, president de l’ANC, el referent de la Diada d’enguany no pot ser un altre que la de fa 40 anys, és a dir, la multitudinària manifestació del 1977, en plena transició política, que va donar una gran empenta al restabliment de l’autogovern de Catalunya. Com llavors, segons Sànchez, la del 2017, també serà una Diada “fundacional”. També va afirmar que el repte és “derrotar un estat amb tics autoritaris“.