Logo del Col·lectiu Drassanes
Logo del Col·lectiu Drassanes
image_pdfimage_print

Des del moment de la seva fundació els objectius polítics de Drassanes per la República Catalana han estat tres: la celebració d’un Referèndum d’autodeterminació, la defensa de la República com a forma natural del nou estat i la defensa d’un Procés Constituent amb una significativa participació ciutadana.

Drassanes sempre ha defensat que no s’ha d’ajornar el debat sobre el model d’estat que els catalans volen atès que ha de ser l’eina per construir una República que doni resposta a les necessitats i les esperances del poble català, amb una Constitució feta de baix a dalt en la qual estiguin blindats tots els drets i les llibertats.

El procés constituent, que està previst que s’iniciï un cop es guanyi el referèndum d’autodeterminació, l’1 d’octubre, ha de dur a l’aprovació de la nova Constitució de la República Catalana independent. L’entitat indepednentista creu que aquest debat ha d’anar acompanyat d’un aprofundiment en el coneixement dels valors republicans, i, també, d’una voluntat d’implementació en les relacions socials com a base del nou estat.

Publicitat
Publicitat

Drassanes creu que ara tenim l’oportunitat de definir -en un exercici efectiu de democràcia popular- el model de país i institucional que volem, amb unes noves bases i formes de relació social i de poder per a una societat més lliure que es projecta cap el futur i que pren forma -ara i aquí- d’una revolució pacífica i democràtica.

Per participar activament en el debat Drassanes ha elaborat el “Dossier sobre la República Catalana Independent”, mirant que sigui una lectura planera, i esperen que serveixi per a aportar idees sobre els valors que fonamenten la República, les ca­racterístiques pròpies de l’acció política republicana, els drets universals que hauria d’incorporar la República Catalana i sobre la República que volem: democràtica, popular i federativa. El document incorpora també un annex amb una proposta no exhaustiva de «Bases constitucionals i drets fonamentals» de la República Catalana independent.

Dossier LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT de Drassanes per la República