image_pdfimage_print

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) lamenta la carta enviada pel ministeri de la Presidència espanyol als ajuntaments catalans que fa una mena d’advertència preventiva en relació amb l’anunci de data i pregunta del referèndum del proper 1 d’octubre. Reunida aquest dimecres a Figueres (Alt Empordà), l’Executiva de l’AMI considera la carta com l’enèsima acció buida dels aparells burocràtics de l’Estat espanyol, que vol fer recaure en els tècnics de l’administració local “una pressió que no els correspon”, ja que aquest conflicte és de naturalesa política. La direcció de l’AMI vol traslladar el seu suport i “plena confiança” en els treballadors públics municipals i es torna a mostrar convençuda que el referèndum de l’1 d’octubre és la solució perquè el conjunt de la ciutadania catalana pugui “expressar la seva opinió lliurament i amb garanties del seu futur”.

L’AMI vol insistir que el missatge del ministeri espanyol, signat pel secretari d’Estat Roberto Bermúdez de Castro Mur, no és altra cosa que una “apel·lació genèrica” al compliment de les seves funcions de secretaris i interventors, “quelcom que cada dia fan d’una manera excel·lent”, tal com poden acreditar tots els alcaldes i alcaldesses del país. L’AMI deixa clar que la convocatòria del referèndum i les mesures que l’acompanyaran, impulsades pel Govern de la Generalitat, “s’ajustaran a la legalitat vigent en el moment de la mateixa, tal com ja ha manifestat el propi govern en diverses ocasions”.

La Comissió Executiva de l’AMI s’ha reunit a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. A més d’analitzar l’èxit de l’acte ‘Món local pel referèndum’, celebrat dissabte passat al Paranimf de la Universitat de Barcelona i que va comptar amb més de 500 alcaldes i regidors d’arreu del país, la direcció de l’AMI torna a mostrar el seu suport al Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat, que ahir van presentar detalls sobre la convocatòria i el portal garanties.cat per resoldre dubtes de la ciutadania. A més de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, i l’alcalde de l’Ametlla de Mar i vicepresident primer de l’entitat, Jordi Gaseni, a la trobada també han participat els alcaldes, alcaldesses i regidors d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Begues, Bellcaire d’Empordà, Besalú, Flix, Girona, el Port de la Selva, Olot, Sant Joan de les Abadesses, Tortosa, Valls i Vilanova de l’Aguda.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat