Imatge de l'acte unitari pel SÍ a Vilassar de Mar
Imatge de l'acte unitari pel SÍ a Vilassar de Mar
image_pdfimage_print

Aquest dissabte 1 de juliol s’ha dut a terme el primer acte unitari pel SÍ a Vilassar de Mar. Organitzat per la secció local de Solidaritat Catalana per la Independència, ha comptat amb la presència d’en Jordi Turull (PDeCAT), Damià del Clot (ERC), Carme Polvillo (CUP), Assumpció Laïlla (DC), Uriel Bertran (SI), Àlex Montes (SÚMATE), Carles Estapé (Òmnium) i Jordi Sancho (ANC).

Raons pel SÍ i la il·lusió del futur

Els ponents han iniciat explicant els motius que defensaran per votar SÍ quan s’iniciï la campanya unitària. Tant des de les formacions polítiques com entitats socials han destacat el desig de la creació d’un nou Estat Català per tal que “els nostres fills tinguin un futur millor”, afirmava Jordi Turull, “una República Catalana que defensi els drets socials i nacionals dels catalans”, afegia Carme Polvillo, “per poder decidir les polítiques que volem”, reblava na Laïlla, “ja que la independència és un estat de maduresa i responsabilitat”, Uriel Bertran.

També tots plegats han insistit en la importància de mantenir-nos units en els mesos vinents, Jordi Turull afegia que el dia 2 d’octubre les institucions catalanes implementaran el resultat que surti de les urnes. Per la seva banda, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha afirmat que “l’1 d’octubre es podrà votar sense cap problema a Vilassar de Mar”. I la regidora de la CUP a Mataró, Carme Polvillo, ha afegit “com a demòcrates hem de treballar perquè tots els ajuntaments executin la decisió del poble i permetin la votació”. Uriel Bertran ha destacat que “al 9N es va demostrar que l’estat espanyol no pot retirar les urnes encara que les hagi prohibit”, i que tampoc ho farà ara, afegint que “si el govern català es manté ferm en la posició del 2 d’octubre, els del No aniran a votar”.

Publicitat
Publicitat

Per altra banda, els representants d’Òmnium i ANC, han explicat que en les pròximes setmanes s’anunciarà l’inici de la campanya unitària pel SÍ, i que cal que treballem tots plegats sota el mateix paraigües perquè hi ha molta feina per fer d’aquí a l’1 d’octubre.