Jordi Coronas durant la seva intervenció a l’esmorzar informatiu de “Fórum Europa. Tribuna Catalunya” | ERC Barcelona
Jordi Coronas durant la seva intervenció a l’esmorzar informatiu de “Fórum Europa. Tribuna Catalunya” | ERC Barcelona
image_pdfimage_print

En l’esmorzar informatiu de “Fórum Europa. Tribuna Catalunya”, de 29 de juny, ha intervingut Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona. S’ha referit al suport inicial a Ada Colau perquè formés govern i al pacte posterior de Barcelona en Comú amb el PSC de Collboni, després del qual ERC se situa clarament a l’oposició. Ha desgranat els temes que ERC ha acordat amb Colau, com ara el tancament de la presó Model de Barcelona, i a continuació relata la posició del seu grup amb relació als principals reptes que té la ciutat, com ara els pisos turístics il·legals, l’okupació, el transport de rodalies RENFE, el nus de Glòries, l’estació de la Sagrera i el problema de l’habitatge.

En ser preguntat per una representant de Solidaritat Catalana per la Independència en relació al barraquisme a Barcelona, el regidor Jordi Coronas ha respost:

Això va vinculat una mica al que deia abans, dels drets de tothom. El barraquisme segurament ara no és tan visible com en l’època dels anys vuitanta. El barraquisme és més invisible. No ha deixat d’existir. I més enllà del barraquisme, a més, afegim, un barraquisme ocult que són aquests pisos que s’anomenen patera, no?

Publicitat

Quan tinguem garantit el dret a l’habitatge acabarem amb aquest problema, però, insisteixo, malauradament s’ha pres un pla d’habitatge que no deixa de ser més del que s’ha fet durant quaranta anys a la ciutat. Aquesta vegada sí, posant uns milions d’euros més, però al final el barraquisme s’acaba quan s’acaben les desigualtats socials. I a l’igual que…, com hem parlat abans, el top manta o qualsevol altre problema derivat d’una necessitat social, és un dret que no està atès.”

Segons dades de la Taula d’Assentaments de Barcelona, l’any 2016 hi havia 419 persones vivint en 62 assentaments. La majoria d’aquests ciutadans es dediquen a recollir ferralla i viuen en unes condicions d’higiene i de salubritat deficients. Hi ha nuclis de barraques als districtes d’Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris, les Corts, Gràcia, Sant Andreu, Eixample, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella.