image_pdfimage_print

El proper 10 de juliol, a les 19 hores i a l’Auditori del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, s’ha convocat una Assemblea Oberta de treballadors públics sobre l’1-O. És a dir, sobre com els funcionaris poden veure’s afectats per la seva participació en el referèndum.

La qüestió està adquirint cada cop més importància, sobretot arran dels primers episodis d’assetjament policial per part de la Guàrdia Civil a funcionaris dels Departaments de Presidència i d’Afers Exteriors, que estan sent interrogats en relació a diferents iniciatives públiques.

L’assemblea està convocada la Intersindical-CSC (I-CSC), que és el quart sindicat dins la funció pública catalana, que es defineix explícitament independentista, i que compta amb 4.000 afiliats i la pròpia Assemblea Nacional Catalana, a través de la seva sectorial d’Administració Pública.

Publicitat
Publicitat

En declaracions als mitjans de comunicació, Jordi Sànchez ha dit que “És un acte que vol donar informació per part d’aquells que són juristes, aquells que saben com funciona l’administració, i que volen traspassar aquesta informació al conjunt de persones que poden veure cert neguit”.

Per la seva banda, Marc Sallas, portaveu de la I-CSC, ha afegit que els funcionaris no tenen res a témer si es limiten a complir les ordres dels càrrecs polítics, i ha concretat que “D’una banda no tenen per què patir perquè la responsabilitat en aquest cas sempre serà política. Però, per altra banda, els dos presumptes delictes pels quals podrien ser inculpats, que és prevaricació i desobediència, no es corresponen amb el que haurà de fer un treballador normal i corrent. Un treballador públic que no hagi estat advertit degudament en temps i forma per part de la justícia espanyola no pot ser acusat de cap d’aquests delictes que estem explicant”. També cal tenir en compte que no se’ls pot acusar de desobediència si no es neguen obertament a complir les ordres d’una autoritat directament superior, que per prevaricar han d’haver emès una resolució arbitrària, o que perquè els condemnin per rebel·lió o sedició han d’actuar amb violència.

La I-CSC ja fa mesos que porta a terme una campanya informativa entre els funcionaris, amb dotzenes d’assemblees ja celebrades.