image_pdfimage_print

Des de la Intersindical-CSC i conjuntament amb sindicalistes independentistes d’altres organitzacions es promou un Manifest per donar suport al procés independentista a Catalunya.

L’objectiu del manifest no és simplement posicionar-se favorablement a l’exercici del dret democràtic per decidir el futur polític de Catalunya, si no també crear una xarxa de sindicalistes arreu del país per a defensar la democràcia i la construcció de la República Catalana per mitjà d’un referèndum que serà vinculant.

Aquesta xarxa vol ser una eina al servei dels treballadors i les treballadores d’aquest país que, per mitjà de la mobilització i l’organització, ajudi a fer efectiu el resultat del referèndum en cas que sigui positiu.

Publicitat
Publicitat

Manifest dels sindicalistes per la Independència

Catalunya viu una situació política que pot significar un punt d’inflexió en la seva història. Aquest país ha estat sempre un país de lluita a favor de les conquestes socials, des de la millora de les condicions de vida de la classe treballadora fins a la lluita contra el feixisme que va guanyar la Guerra Civil. Catalunya i les seves classes populars hem estat, històricament, al capdavant de la lluita per la democràcia i el progrés.

Les mobilitzacions a favor del dret a decidir i de la independència que hem protagonitzat aquesta darrera dècada i les permanents negatives per part de l’Estat a acordar les reformes legals per permetre un referèndum d’autodeterminació, han portat la situació a un atzucac. El govern espanyol (amb el suport de les oligarquies espanyola i catalana) prova d’impedir per tots els mitjans el conjunt de potencialitats emancipadores que el procés sobiranista de Catalunya conté en si mateix.

A Catalunya el moviment sindical i el conjunt moviment popular han estat històricament al costat de la democràcia i de la defensa del dret del nostre poble a autodeterminar-se. Ara ha arribat l’hora de posar en pràctica aquesta autodeterminació i, davant d’aquesta situació, els treballadors i treballadores que signem aquest text volem manifestar:

 • que la millor solució pel plet nacional entre el poble català i l’Estat espanyol és la construcció de la República catalana, independent, solidària amb tots els pobles del món.
 • Que la República que volem i per la qual lluitem és la República dels drets socials i laborals, una República al servei de la majoria treballadora d’aquest país
  que ens oposem frontalment a la falsa dicotomia que se’ns vol imposar des de determinades opcions polítiques a l’hora de triar entre el país i la seva gent.
 • Que la construcció d’una nova República és una oportunitat històrica per la consecució d’una nova societat catalana basada en una major redistribució de la riquesa

Per tot això, els signants ens comprometem a:

 • fer pedagogia entre els treballadors i treballadores d’aquest país a favor de la independència;
 • a contribuir, des de la nostra posició, a la defensa de la democràcia i, per tant, en la celebració del referèndum d’autodeterminació que tindrà lloc a la tardor;
 • i, finalment, a defensar la democràcia al nostre país, implicant-nos i impulsant les accions que s’escaiguin.

Primers signants:

 1. Baptista Silanes CCOO
 2. Vicenç Albiol UGT
 3. Carles Sastre, Intersindical-CSC
 4. Paco Pozo CGT
 5. David Caño USTEC·STEs (IAC)
 6. Roser Vilallonga SPC
 7. Oscar Iniesta Solidaritat obrera
 8. Tana Peraferrer USTEC·STEs (IAC)
 9. Noël Climent CCOO
 10. Betty Costa UGT
 11. Josep Clapés, Intersindical-CSC
 12. Carlos Garcia CGT
 13. Núria Cornet SPC
 14. Eduard Lucas (IAC)
 15. Jordi Tomàs CCOO
 16. Joan Muntada UGT
 17. Jordi Bartrolí, Intersindical-CSC
 18. Lluís Segura CGT
 19. Joan S. Puig Pasqual SPC
 20. Núria Casadellà USTEC·STEs (IAC)
 21. Ferran Fuguet  CCOO
 22. Eulalia Guiu UGT
 23. Ester Rocabayera, Intersindical-CSC
 24. Moisés Rial CGT
 25. Joan Tramuns SPC
 26. Arcadi Figueras USTEC·STEs (IAC)
 27. Carles Bertran  CCOO
 28. Xavier Babures UGT
 29. Xavier Vicens, Intersindical-CSC
 30. Teresa Romeu CCOO
 31. Joan Pera UGT
 32. Montse Guixé, Intersindical-CSC
 33. Josep M. Cervelló USTEC·STEs (IAC
 34. Mingo Meseguer CCOO
 35. Eduard Pomar UGT
 36. Núria Guerrero, Intersindical-CSC
 37. Vicent Conca USTEC·STEs (IAC)
 38. Xavier Rodriguez CCOO
 39. Joan Pardines UGT
 40. Nèstor Sastre, Intersindical-CSC
 41. Àngels Gabarró USTEC·STEs (IAC)
 42. Alfredo Bienzobas CCOO
 43. Pauli Rigol UGT
 44. Roser Palol, Intersindical-CSC
 45. Jordi Botargues USTEC·STEs (IAC)
 46. Albert Llargués CCOO
 47. Jordi Carro UGT
 48. Sergi Perelló, Intersindical-CSC
 49. Jordi Gassiot CAU-IAC
 50. Ester Costa IAC-CATAC