Moment de l'acte de suport al referèndum de l'1 d'octubre. Font: ANC
image_pdfimage_print

Aquest migdia de diumenge s’han aplegat vora 40.000 persones, segons les entitats organitzadores, Òmnium, ANC i  l’AMI a les quatre columnes de Puig i Cadafalch de Montjuïc per donar suport a la convocatòria del referèndum d’independència de l’1 d’octubre d’enguany.

Malgrat la calor, l’acte ha sigut intens i vibrant, amb la participació de representants de diverses entitats i amb parlaments d’alcaldes, personalitats del món associatiu i els presidents de l’AMI, Òmnium i ANC. Ha comptat amb l’assistència de membres del govern i parlament de Catalunya, el president Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras, la presidenta del parlament Carme Forcadells i representants del PDeCat, ERC, la CUP, Podem i EUiA.

La Neus Lloveras, presidenta de l’AMI, ha destacat el registre de representants electes, si bé encara latent, es pot posar en marxa en breu i convertir-se en assemblea si és necessari. Per la seva banda, Jordi Cuixart, ha recalcat que “no teniu prou presons per a tancar tot el poble de Catalunya”, insistint que Catalunya és un país d’acollida. En Jordi Sànchez, president de l’Assemblea, amb la veu trencada, ha destacat que cal estar preparats per aquests darrers mesos que venen, que des de l’ANC es treballarà pel Sí al referèndum, un referèndum que s’ha de fer, “perquè amb la democràcia no es negocia” i per dignitat.

Publicitat
Publicitat

La lectura del manifest de l’acte ha anat a càrrec de l’entrenador de futbol, Pep Guardiola, en català, castellà i anglès, ha fet una crida a la comunitat internacional a donar suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya, apel·lant “a tots els demòcrates d’Europa i del món a fer-nos costat en la defensa dels drets d’avui amenaçats a Catalunya, com el dret a la llibertat d’expressió política i el dret a vot”. Ha recordat els impediments que constantment posa el govern de l’estat espanyol tant per la gestió política catalana, com per l’exercici de la democràcia. Els catalans, ha dit “som víctimes d’un Estat que ha posat en marxa una persecució política impròpia d’una democràcia en l’Europa del segle XXI”.