image_pdfimage_print

Si es confirmen tots els rumors, demà pot ser un gran dia, de fet un dia que passarà a la història. Cap a quarts de deu, es reunirà el govern i immediatament després estan cridats a Palau tots els diputats de Junts pel Sí, els 61, i les de la CUP, les 10, segons sembla, de forma inexcusable. Llavors, el President Puigdemont i el vice-president Junqueras, anunciaran la data del referèndum d’independència, que, tot ho sembla indicar, serà el proper 1 d’octubre, tot i que, alternativament, també podria ser el dia 8.

Quant a la pregunta, serà, està clar, de caràcter binari, és a dir, molt clara, només admetrà un Sí o un No. Hi apareixeran els dos conceptes “estat” i “república” que són els preferits, respectivament del PDeCAT, per una banda, i de les formacions esquerranes, de l’altra. D’aquesta manera, tots els sectors independentistes queden satisfets. Així, la pregunta podria ser d’aquest tipus: ¿Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat independent sota la forma d’una República?

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha exigit el govern espanyol que respecti “la majoria social i política” que hi ha a Catalunya a favor del referèndum, i li ha recordat que encara és a temps d’oferir una resposta a les demandes dels catalans.

Publicitat
Publicitat