image_pdfimage_print

Nou èxit de l’estratègia d’internacionalització del procés independentista. I aquest cop, un de ben destacat. La Federació Sindical Mundial (FSM-WFTU), una de les més importants del món, amb 100 milions de treballadors, i que aplega, entre d’altres a la catalana, Intersindical-CSC, (I-CSC) hereva del sindicalisme nacional i de classe en el nostre paìs, ha aprovat una resolució que defensa un referèndum encara que l’Estat no l’autoritzi. Lògicament, va ser la pròpia I-CSC qui la va presentar. El text de la declaració diu el següent:

Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya

La majoria del poble de Catalunya vol votar per decidir el seu futur polític com a nació.

Publicitat
Publicitat

No menys d’1.8 milions de persones (d’un total de 7,5 milions) s’han manifestat cada any des del 2012 reclamant el dret de vot i una República Catalana Independent.

El resultat de les eleccions de setembre del 2015 a Catalunya donaren una majoria parlamentària als partits pro-independència i pro-demnocràcia.

Dels 135 diputats del Parlament, 83 donen suport al referèndum i 72 a la Independència.

En correspondència al mandat de deixar al Poble de Catalunya decidir el seu futur polític, el govern, el Parlament, i les organitzacions més representatives de la societat civil han sol.licitat 18 cops al Govern del Regne d’Espanya celebrar un referèndum d’autodeterminació efectiu i vinculant. El govern d’Espanya sempre s’hi ha negat.

El dret de vot és un principi fonamental en qualsevol societat democràtica i justa.

En conseqüència, amb el rebuig del govern espanyol d’assolir un acord, el Govern de Catalunya, amb el suport d’una majoria parlamentària i d’una societat civil pro-independència, realitzarà un referèndum efectiu i vinculant en els moments immediats.

La WFTU representa prop de 100 milions de treballadors de tot el món i els valors de la dignitat i la llibertat. Per aquesta raó la WFTU dona el seu suport al dret del Poble Català de decidir el seu futur, amb o sense l’aprovació del Rei d’Espanya.

Es tracta de la democràcia del poble

La WFTU i la I-CSC

La WFTU es va crear el 1945, a París. En el context de la Guerra Freda, estava considerada com una associació propera a la Unió Soviètica. Amb la caiguda del Bloc de l’est, entra en decliu i en 2006 seria sobrepassada per la Confederació Sindical Internacional. La FSM disposa de gran prestigi mundial i té veu i vot a l’Organització Internacional del Treball (OIT),

La I-CSC, remunta els seus orígens al 1958, amb la fundació del SOC (Solidaritat d’Obrers de Catalunya) d’arrel catòlica. Amb el pas dels anys va desenvolupar diversos models de sindicalisme i construint diverses plataformes sindicals, fins que el 1993 es crea la Confederació Sindical de Catalunya (CSC).