image_pdfimage_print

Una setmana després d’entrar en funcionament, la Caixa de Solidaritat ja ha recaptat prop de 100.000 euros, gràcies a milers de persones que hi han fet aportacions. La caixa de solidaritat permet fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d’ accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques. Aquestes actuacions han de respondre a iniciatives acordades per les entitats i/ o partits sobiranistes o bé per seguir el mandat de les urnes i els acords del Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat en favor del procés independentista.

Els responsables d’aquesta caixa de solidaritat són dues persones de l’Assemblea Nacional Catalana i dues d’ Òmnium Cultural. A més, té com a auditors externs i independents els 3 expresidents del Parlament: Joan Rigol, Ernest Benach, i Núria de Gispert.

La creació d’aquesta caixa de resistència és un gest potent de solidaritat, transversalitat i unitat de l’independentisme. Llança també un missatge internacional i crea un problema a l’Estat en la mesura que la seva capacitat de coerció queda disminuïda.

Publicitat
Publicitat

Les aportacions es poden fer amb targeta o bé per transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439 i ES41 3025 0002 4514 3338 9791

Primera multa coberta

Amb les quantitats recaptades, s’ha pogut cobrir la primera multa a l’organització del 9N, que anava contra l’exdiputat Francesc Homs, apartat del Congrés espanyol per la sentència que l’ha inhabilitat, i obligat a pagar 30.000 €. En opinió dels seus responsables, “Aplicar la llei i sancionar severament la dissidència política ja havia estat una de les tècniques predilectes de l’Estat espanyol els darrers anys del franquisme per tractar d’impedir l’exercici de drets polítics inalienables“.

La Caixa de Solidaritat ha posat en evidència que el poder de coerció de l’estat és limitat i que la societat civil organitzada és  qui al final garanteix, per la seva voluntat, que prevalguin les llibertats democràtiques.

Homs, “Ja estem en guerra”

El propi Francesc Homs va confirmar el pagament de la multa, en el marc d’una nova sessió del fòrum de debat organitzat per Moment Zero, una associació catalanista, que va convidar-lo a debatre amb l’economista menorquí Guillem López Casasnovas.

Homs va afegir a més, que “ja som en guerra, en una guerra del segle XXI, que es fa amb l’ús de la informació”. També va alertar sobre l’excessiva tendència des de l’independentisme a caure en dubtes o prevencions i a assumir més un estil “cruyffista” aplicat a la política.