Roda de premsa de Demòcrates de Catalunya d'aquest dilluns | Demòcrates de Catalunya
Roda de premsa de Demòcrates de Catalunya d'aquest dilluns | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

Avui, els diputats al Parlament de Catalunya Toni Castellà i Titon Laïlla, i el regidor de Demòcrates a l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, han comparegut en roda de premsa per valorar l’actualitat política i les línies d’actuació futures de Demòcrates de Catalunya.

En aquest sentit, Demòcrates s’ha sumat a la proposta de les CUP de crear un òrgan de coordinació pel referèndum i hi ha anunciat la seva participació. Toni Castellà ha declarat: “demanem que membres de la comunitat internacional formin part de l’òrgan de coodinació del referèndum juntament amb el Govern, els partits polítics i les entitats sobiranistes”. La formació demòcrata subratlla la rellevància que membres de la comunitat internacional, no tan sols com observadors del referèndum, integrin l’òrgan de coordinació com un missatge de transparència a la mateixa comunitat internacional.

D’altra banda, Demòcrates ha mostrat la seva perplexitat i sorpresa pel fet que els Comuns han decidit no formar part de l’òrgan de coordinació del referèndum sense escoltar i consultar les bases del partit. “En un debat que va de democràcia, la direcció dels Comuns s’ha ventilat la decisió de si ser-hi o no, sense consultar a la militància. Desitgem que Podem Catalunya sigui coherent amb el que va anunciar i sí que tingui en compte l’opinió de les bases. Pensem que la participació dels Comuns en el Pacte Nacional pel Referèndum ha estat positiu i ha esdevingut un bon punt de trobada” ha afirmat Castellà.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

És en aquest punt que Castellà ha remarcat: “és molt important que el món dels comuns participin del referèndum convocat pel Govern. Demòcrates va néixer perquè la majoria sobiranista d’aquest país se’n sortís. Si el referèndum es guanya, Barcelona esdevindrà capital d’Estat. Per això, Demòcrates, amb el regidor que compta a la ciutat de Barcelona -Gerard Ardanuy-, ofereix la possibilitat de plantejar un vot afirmatiu als pressupostos del govern d’Ada Colau, malgrat les distàncies ideològiques òbvies, si els Comuns s’incorporen a l’òrgan de coordinació i fan costat al referèndum convocat pel Govern“.

Castellà ha continuat dient: “en un curs ordinari posaríem damunt la taula exclusivament projectes de ciutat, però ara estem en un repte molt important pel país. Barcelona pot esdevenir capital d’un Estat. Sacrifiquem la parcel·la partidista a canvi de la unitat nacional”.

Demòcrates també ha volgut manifestar que mai renunciarà a la capacitat d’acord i de diàleg, però després de l’última oferta que el President Puigdemont farà, el proper 22 de maig al govern espanyol, “demanem al President, que preveient la negativa de l’Estat a acceptar la proposta, anunciï els dies posteriors al dia 22 la data i la pregunta del referèndum. Fem un últim esforç amb el govern de l’estat, però a la vegada també diem que és l’última i s’ha d’anunciar data i pregunta” ha conclòs Castellà.

Finalment, Demòcrates ha volgut fer un balanç molt positiu dels quatre mesos que porta de campanya a favor de la independència de Catalunya. En el marc de la plataforma de Demòcrates pel Sí, on recentment també s’ha integrat l’entitat del CADCI, s’han realitzat 21 actes comarcals i 9 actes nacionals. Els voluntaris pel Sí s’han mobilitzat els darrers 16 últims caps de setmana amb carpes a 161 municipis de Catalunya. En aquest sentit, Demòcrates també s’ha sumat als diferents actes sobiranistes impulsats per l’ANC, Òmnium i Súmate.

Demòcrates ha anunciat l’acte d’aquesta setmana a la ciutat de Mataró, que es realitzarà aquest dijous 18, a les 19h., amb el títol “Catalunya, estat emprenedor? Per què i com arribar-hi?”. Així, també ha anunciat el primer debat cara a cara entre partidaris del Sí i No a la independència, a Nou Barris de Barcelona, el proper 17 de juny. I després de l’èxit de l’any passat, el mes de juliol, es realitzarà el II Campus demòcrata que se centrarà en el dia després de la victòria del Sí al referèndum.