image_pdfimage_print

L’abril del 2016 es va presentar la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, que naixia amb l’objectiu de fer créixer el dret a decidir als tres territoris històrics. La formen l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM). A més, també hi forma part  la territorial de l’ANC a la Catalunya Nord.

Des d’aleshores, les entitats encapçalades per Antoni Infante (PDaD), Cristòfol Soler (ASM) i Jordi Sànchez (ANC) han anat sumant sinergies i experiències que puguin ser útils als seus respectius processos d’apoderament popular i fer créixer el sobiranisme i la reivindicació del dret a decidir, des de l’associacionisme civil i la màxima transversalitat política i social.

Des de la seva dinàmica autònoma, treballen en “l’elaboració d’un relat comú de futur”, arrelat en la història i els lligams lingüístics, culturals, econòmics i socials, que les reforça “tant internament com en la projecció internacional del nostre espai nacional compartit”. Així mateix, com indiquen responsables de la Confederació, “s’ha cercat sempre la col·laboració amb les entitats que treballen des de l’àmbit cultural i econòmic, i amb el municipalisme sobiranista de cada territori”.

Publicitat
Publicitat

Ahir es va presentar la Confederació a la Llotja del Cànem de Castelló, amb la presència dels tres responsables esmentats i també de la nord-catalana, Daniela Grau.

En el seu parlament, Jordi Sànchez va afirmar taxativament que “La nació és plural i diversa. Però mai renunciarem a la nació sencera”.

Avui, divendres, a les 19 hores, es farà una altra presentació, aquest cop a Altea (Marina Baixa), a la Biblioteca Pública Municipal. En aquest cas, el representant de l’ANC serà el membre del seu Secretariat, Vicenç Relats.

Les delegacions de l’ANC i ASM es quedaran al País Valencià fins dissabte, 29, jornada en què participaran tant en el dinar i l’acte polític de la PDaD, com en la manifestació unitària commemorativa de la batalla d’Almansa.