La colitis d’En Comú Podem

image_pdfimage_print

Francesc Homs, sense voler-ho, ha escrit una nova pàgina vergonyosa de la interminable llista de pàgines negres que acumula estat espanyol al llarg de la seva història. Un diputat expulsat del Congreso enmig d’una sessió parlamentària, per una condemna penal per haver permès posar unes urnes de cartó a fi de conèixer l’opinió de la ciutadania. Una condemna, a més, que no serà de 13 mesos d’inhabilitació, tal com diu la sentència, sinó que s’allargarà fins que acabi la legislatura que, pel que sembla, i gràcies a la inestimable ajuda del principal partit de qui hauria de ser l’oposició, durarà 3 anys més. Lleis incongruents per un país (que no nació) incongruent. Normal.

Però en la roda de premsa que va donar Homs en rebre el comunicat de la presidenta del Congreso, van quedar clares moltes coses. El “condemnat” es va presentar davant els periodistes envoltat de la gent del seu partit, és clar, però també de representants d’ERC i del PNB. Allà es van reunir els demòcrates, els que veuen en l’actuació del govern espanyol i dels seus jutges una clara revenja política, una condemna a les idees, no a l’incompliment de la llei. Perquè, si fos així, Mariano Rajoy i el seu equip estarien inhabilitats de fa temps, ja que incompleixen diàriament sentències del TC.

Però en aquell reduït grup de demòcrates hi mancava algú. Algú que diu defensar el dret a decidir, que fins i tot forma part del Pacte Nacional pel Referèndum, que defensa arreu que no s’ha de judicialitzar la política, que diu reconèixer que aquest judici, com el de l’expresident Mas i les conselleres Ortega i Rigau, són judicis polítics; que s’omple la boca de paraules com democràcia, justícia i llibertat d’expressió. Gent que predica a tort i a dret que “el popla és qui decideix”. Encara que quan són al poder no consulten res i fan i desfan com els ve bé. Gent que té gravat a foc el mantra “la kulpa (de tot) és da kumbariènsia”. Ah, és clar, que Homs (i la resta de condemnats) eren de CiU i potser per això no tenen dret a res. Sí, deu ser això. O potser els va agafar un atac de colitis a tots ells, unes “cagarrines galopants col·lectives” i eren tots al lavabo en aquell moment precís.

Publicitat

El cas és que l’absència dels comuns/podemites de la foto de la roda de premsa ha deixat ben clara la seva posició i confirma les coincidències argumentals d’alguns d’ells, especialment a les xarxes, amb els seus companys de Ciudadanos. El seu lerrouxisme ha quedat ben palès. Han deixat ben clar que, això seu, és pur postureig, pur populisme. Sense sortir a la foto s’han retratat, ves per on.

Els unionistes ARA SÍ, ja sabem qui són. Finalment s’han tret la careta. Ara que no ens vinguin a vendre sopars de duro, que ja no ens els empassem.