image_pdfimage_print

Com una taca d’oli, la internacionalització del procés independentista català s’estén per Europa. Després de la creació de tres intergrups sobre la situació política a Catalunya als parlaments de Suïssa, Dinamarca i Letònia, ara ha sigut el torn del Regne Unit, on es crearà, a partir del dia 14 de març, un nou intergrup, allà anomenat All-Party Parliamentary Group (APPG) sobre Catalunya. El seu objectiu és discutir i tenir un coneixement de la política catalana.

6 partits el formen

Està format per 20 diputats pertanyents a 6 diferents partits (el mínim és 5 per formar-ne un). Està previst que es reuneixi com a mínim dos cops l’any.

Publicitat
Publicitat

El partit més representat és l’Scottish National Party, amb 6 diputats: Douglas Chapman, Martin Docherty-Hughes, Tommy Shepphard, Chris Law, Margaret Ferrier i George Kerevan. Precisament aquest darrer és un dels seus màxims impulsors i ja ha protagonitzat anteriorment iniciatives parlamentàries en referència a Catalunya, i concretament en contra del processament de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

També hi ha quatre diputats pertanyents al partit liberal-demòcrata: Lord Alderdice, Baroness Garden of Frognal, Lord Jones of Cheltenham i Lord Rennard.

Pel que fa als conservadors, hi són presents Andrew Rosindell, Sir David Amess and Pauline Latham. El principal partit de l’Oposició, el Laborista, en tindrà dos: Roger Godsiff i Chrys Bryant. El SDLP també en tindrà dos: Margaret Ritchie i Mark Durkin. Finalment, la independent (ex SNP) Natalie McGarry, també en formarà part.

Sessió amb el Conseller Romeva

En els propers dies, l’intergrup rebrà la visita del Conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, per informar del procés i, probablement, denunciar la seva judicialització per part de l’estat espanyol i la seva negativa a obrir negociacions formals amb Catalunya.