image_pdfimage_print

Reagrupament Independentista (RCAT), va acordar en la darrera reunió de la seva Junta Directiva Nacional (JDN), signar el manifest per un Referèndum Nacional i també convocar una nova Assemblea Nacional, en la qual es decidirà el paper de l’organització en els propers mesos, considerats claus per als seus dirigents.

El referèndum unilateral, l’única possibilitat

En una nota de premsa distribuïda dilluns, RCAT anuncia que s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum, argumentant que “és el moment d’anar junts una altra vegada“.

Publicitat
Publicitat

Això no obstant, afirma que “l’únic objectiu del manifest és constatar la impossibilitat d’un referèndum pactat amb l’Estat espanyol” i per això crida a “un compromís del Govern, així com de tots els signants, de mantenir-se ferms amb el referèndum unilateral, que serà l’única possibilitat”

També és mostra rotundament oposat a que es variï el termini de la darreria de setembre per a la celebració del referèndum.

11a Assemblea Nacional

La JDN també va aprovar la convocatòria de l’11 Assemblea Nacional de l’entitat, que se celebrarà a Barcelona el proper 2 d’abril. En aquesta cita s’escolliran els 12 membres “nacionals o no-territorials” de la JDN. Un cop escollits, la JDN triarà el nou President o Presidenta. L’objectiu és encarar amb la màxima força aquests últims mesos del procés que han de culminar amb el referèndum i la independència del país.

L’Assemblea també debatrà sobre la relació amb el PDeCAT, donat que es considera que cal actualitzar l’acord d’associació que es va signar amb CDC el 2014. Molts dels associats d’RCAT van participar en el Congrés Fundacional del PDeCAT, i alguns d’ells han aconseguit ser escollits en les executives locals, comarcals i de vegueria, i fins i tot es compta amb un conseller nacional. Des de la JDN sortint s’ha decidit fer aquest pas perquè tots els associats puguin implicar-se de manera activa en aquesta etapa històrica i col·laborar amb la resta de partits i organitzacions independentistes pel culminar amb èxit el procés, el proper mes de setembre.

Les assemblees anteriors es van celebrar el 2009 (1a), 2010 (2a, 3a), 2011 (4a), 2012 (5a), 2013 (6a), 2014 (7a), 2015 (8a), i 2016 (9a i 10a). Joan Carretero en va ser President de la 1a a la 7a, mentre que Ignasi Planas, ho ha estat de la 8a a la 10a.