Moment de la trencada d'ous amb Antoni Castellà, Elisenda Paluzie, Eduardo Reyes, Anna Arqué, Uriel Bertran, Joan Coma i Carles Prats | Demòcrates pel Sí
Moment de la trencada d'ous amb Antoni Castellà, Elisenda Paluzie, Eduardo Reyes, Anna Arqué, Uriel Bertran, Joan Coma i Carles Prats | Demòcrates pel Sí
image_pdfimage_print

La plaça Prim de Reus ha acollit aquest matí, dissabte 4 de març, una trencada d’ous col·lectiva per la independència sota el lema ‘Jo ja l’he trencat! Tu també pots fer-ho!’.

L’acte ha reunit a més de tres centes persones que han trencat un ou per la independència de Catalunya ridiculitzant així qualsevol acció de la justícia espanyola envers la llibertat d’expressió, i donant suport a Joan Coma, regidor de la CUP a Vic, denunciat pel fiscal Vicente González per haver fet servir l’expressió “per fer una truita cal trencar els ous”.

A Reus s’ha comptat amb les intervencions de Toni Castellà, Joan Coma, Eduardo Reyes, Elisenda Paluzie, Anna Arqué, Carles Prats i Uriel Bertran.

Publicitat
Publicitat

En aquest sentit, Toni Castellà, diputat de Demòcrates de Catalunya al Parlament català, s’ha mostrat convençut que el referèndum “es farà més enllà de les pressions i dubtes que alguns intenten sembrar al respecte. Més que desobeïr farem un acte d’insubmissió a la legislació espanyola i de submissió a la voluntat del poble de Catalunya. En això hem d’estar tots junts com ho estem fent avui aquí a Reus!”.

Castellà també ha remarcat que “respecte a la resolució del Consell de Garanties Estatutàries cal recordar que aquest és un organisme autonòmic, i per tant, respon en clau autonòmica. El que és rellevant és que el govern i el parlament puguin garantir que la partida pel referèndum queda preservarà, i així ho ha manifestat el President de la Generalitat, i això és una magnífica notícia”.

El regidor de la CUP, Joan Coma, ha agraït el suport que Demòcrates li ha mostrat des del principi, i ha volgut afirmar que “ja des d’avui hem de lluitar pel sí a la independència, però també lluitar contra la por a trencar els ous. Les coses es fan fent-se i ja està”.

Un cop finalitzat l’acte Demòcrates pel Sí ha donat part dels aliments al menjador social de Càritas de Reus.