image_pdfimage_print

El corrent Poble Lliure de la CUP, ha presentat la seva campanya a favor del Sí a la Independència en el referèndum que es farà els propers mesos. Amb el lema “La República, a  les nostres mans”, l’organització vol transmetre que el futur i el desenllaç del procés d’independència és a les mans de la gent. En conseqüència apel·la a la mobilització popular i evitar que el procés depengui exclusivament del Govern i de les institucions. Només d’aquesta manera, diuen, l’exercici de l’autodeterminació, l’accés a la Independència i la construcció de la Republica es garantirà que respongui a les necessitats i les demandes de la majoria del poble treballador català.

Poble Lliure alerta que l’estat espanyol és el principal obstacle per a exercir la sobirania i considera que en el moment actual la contradicció fonamental es dóna entre els defensors del règim i de l’establishment (l’oligarquia unionista i espanyolista) i els partidaris de la Ruptura Democràtica que doni lloc a la construcció de la República ja esmentada.

Per Poble Lliure, cal reforçar les assemblees territorials de l’ANC, “com a agent essencial”, així com l’activació dels pactes locals pel dret a decidir com a espais dinamitzadors del referèndum, sense oblidar les pròpies assemblees territorials de la CUP i les diferents expressions de la lluita sindical, feminista, ecologista, etc.

Publicitat
Publicitat

Cal recordar en aquest sentit, que recentment, Badalona, on la CUP co-governa, ha estat la primera ciutat que ha impulsat el Pacte Local pel Referèndum, que pren el relleu del Pacte Local pel Dret a Decidir que ja existia des del 2014.

Finalment, Poble Lliure alerta sobre la guerra psicològica, el discurs de la por i la repressió que porta a terme l’estat espanyol, i crida a “la possibilitat d’organitzar àmbits amplis en defensa de la República Catalana Independent“.