image_pdfimage_print

La set vet vegades campiona d’Europa de raquetes de neu i actual campiona de Catalunya de cros, Laia Andreu, ha parlat en el web de la Plataforma Pro Seleccions de la seva frustració per no poder aspirar al seu primer títol mundial el dia 25.  La negativa de la federació internacional de raquetes de neu (WSSF) a deixar participar la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) en representació del seu país l’ha deixat fora dels grans objectius de la temporada, sobretot d’un Campionat del Món a l’Estat de Nova York on aspirava seriosament al seu primer títol.

En l’entrevista la campiona manifesta que “diuen que ho han decidit perquè volen que les raquetes de neu siguin olímpiques però això no té cap sentit perquè el nostre és un esport encara molt desconegut. Catalunya potser encara no és un Estat però hem estat els primers a promocionar aquesta disciplina i la FEEC sempre ha fet un gran esforç humà i econòmic perquè triomfi, com ara quan va assumir l’organització del campionat d’Europa. Estic molt dolguda perquè som membres fundadors de la federació internacional i, diguin el que diguin, ja no podrem córrer el mundial. Ens han vetat i una cosa així l’hauríem hagut de poder debatre abans de l’assemblea que es farà per les mateixes dates. Estic frustrada i em fa molta ràbia.”

I afegeix: “em nego a competir com a espanyola, i ara encara més que no pas abans. Ja fa tres anys que no faig el Campionat d’Espanya de raquetes de neu perquè engegaria la maquinària de la creació d’una selecció espanyola. És per això que només faig el Campionat de Catalunya, que és el del meu país.”

Publicitat

Laia Andreu és una de les llegendes més consolidades dins de l’univers de les raquetes de neu. Campiona d’Europa durant set edicions consecutives (del 2008 al 2014) i subcampiona del Món en dues ocasions (2013 i 2015), l’osonenca afrontava el 2017 amb molta il·lusió, després d’una aturada d’un any per maternitat.

1 COMENTARI

Comments are closed.