image_pdfimage_print

L’Ajuntament de La Ràpita ha procedit aquest dijous a retirar la creu de la Torreta, en compliment de la Llei de la Memòria Històrica i un cop rebuda la notificació de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de les Terres de l’Ebre, la qual certifica que aquest element no està afectat per la Declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional que protegeix la Torre de Guardiola, on estava adossada.

La Comissió autoritza l’eliminació de la creu prenent les oportunes mesures “per garantir que la intervenció no malmeti el monument”, i apunta que “cal que la intervenció parcial a la torre i ajustada a l’àmbit de la creu, permeti una lectura harmònica i global del bé”.

L’actuació està fonamentada en l’informe del Memorial Democràtic que certifica l’origen franquista de la creu de la Torreta en dictaminar que es va col·locar en memòria dels caiguts per Espanya i “per celebrar la victòria del bàndol franquista”. Davant d’això, l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha recordat l’obligació de les administracions de “retirar de l’espai públic els símbols d’enaltiment del franquisme, i és per això que procedim a complir el que ens marca la llei”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets