image_pdfimage_print

Amb data 8 de febrer de 2017 s’ha creat, a la Cartoteca Digital de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Fons cartogràfic del Centre Excursionista de Catalunya que conté la col·lecció de mapes d’aquest Centre, dipositada a l’ICGC el 2015. Actualment es poden consultar i descarregar 261 documents, i progressivament s’aniran catalogant i publicant la resta.

Aquesta documentació, que va anar recollint des dels seus inicis, el 1876, la pionera Associació Catalanista d’Excursions Científiques, és l’origen d’una de les cartoteques més rellevants de Catalunya. L’entitat juntament amb l’Associació d’Excursions Catalana van esdevenir, el 1891, en el Centre Excursionista de Catalunya (CEC) que, al llarg de tot el segle XX, constituí una col·lecció de gairebé 10.000 mapes. El juny de 2015, el CEC signà un comodat amb la Generalitat de Catalunya i l’ICGC pel qual diposità tot el seu fons de mapes a l’Institut.

La col·laboració entre el CEC i l’ICGC, pel que fa a la Cartoteca, ve de lluny. Des de 2003 ambdues institucions han anat signant un seguit de convenis per tal d’inventariar, adequar i digitalitzar els fons de la Cartoteca del CEC. Un exemple d’aquesta col·laboració és la mostra de 384 mapes antics del CEC digitalitzats que es pot consultar a la Memòria Digital de Catalunya.

Publicitat