Càrrecs electes a la presentació de l'AECAT al Garraf, l'Alt Penedès i Baix Penedès | AMI
Càrrecs electes a la presentació de l'AECAT al Garraf, l'Alt Penedès i Baix Penedès | AMI
image_pdfimage_print

El Foment Vilanoví va acollir el divendres, 10 de febrer, l’acte de presentació de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) al Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès. La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, va animar als electes a inscriure’s en aquest registre perquè cal tenir «totes les eines a punt» per poder celebrar el referèndum. Lloveras va insistir que en aquests anys de procés independentista «el món municipal no ha fallat mai» i «en la recta final tampoc fallaran». Electes del Garraf (32%), Alt Penedès (20,9%) Baix Penedès (20,9%) ja s’han inscrit per formar part d’aquest registre per constituir una assemblea que només es constituiria «si es bloquegen tots els camins possibles» per poder exercir el dret a decidir. L’AMI ha estat l’impulsora d’aquest registre d’electes.

En l’acte de presentació, on van intervenir representants de diferents formacions polítiques, l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell (PDeCAT) va demanar que, ara, un cop els pressupostos de la Generalitat tirin endavant es treballi amb el màxim d’unitat política. Rosell va insistir a treballar per explicar a tothom la necessitat que el nou estat és «cosa de tots» perquè quan Espanya posa «traves» a fer polítiques socials s’està perjudicant la qualitat de vida de tots els ciutadans. La primera tinent d’alcalde de Sitges, Aurora Carbonell (ERC) va assegurar que fer un nou Estat no és un projecte de «somiatruites o idealistes» sinó que respon a una idea «molt madurada» amb què la població, i especialment els electes, estan «preparats i mobilitzats». Carbonell va demanar treball per complir el desig de tenir «un país complet». Jordi Mas (Demòcrates de Catalunya), regidor de Sitges, va reivindicar el paper que tindrà el municipalisme per fer «la transformació del país que pretenem».

En la presentació al Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès on van participar una vuitantena d’electes i les entitats sobiranistes, també hi van ser representades altres formacions com ICV o de llistes independents d’aquestes tres comarques.

Publicitat
Publicitat