Carpeta que contenia el material que feien servir els voluntaris de la Gigaenquesta | ANC Mataró
Carpeta que contenia el material que feien servir els voluntaris de la Gigaenquesta | ANC Mataró
image_pdfimage_print

Aquest dijous l’Assemblea Nacional Catalana ha patit l’embargament de 246.000€ dels seus comptes per part de l’Estat Espanyol en relació amb els procediments que l’Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) va iniciar al seu moment contra l’Assemblea Nacional Catalana.

Aquest procediment fou fruit de la denúncia que van interposar Ciutadans, VOX i 18 particulars contra l’ANC i també Òmnium Cultural davant l’AEPD, per l’organització que van fer l’any 2014 de la gigaenquesta, que segons ells violava la intimitat dels ciutadans “obligant-los a manifestar-se sobre fets ideològics especialment protegits per la llei de protecció de dades nacional i europea”. L’AEPD va considerar provat el novembre del 2015 el fet que les dues entitats varen recollir i conservar dades ideològiques sense el consentiment dels afectats. Tot i així l’ANC va presentar recurs i a dia d’avui encara no hi ha una resolució en ferm.

L’entitat independentista en un comunicat enviat a la premsa aquest dijous a la tarda denuncia el fet que es produeixi l’embargament sense una resolució en ferm i a més creuen que no hi ha base per a la sanció ja que creuen que van actuar dins la legalitat fins el final. A més, creuen que “amb aquesta manera de procedir (sense comunicació directa i amb filtracions a determinada premsa) l’Estat busca també fer mal a l’honor i reputació de la pròpia ANC”.

Publicitat
Publicitat

L’Assemblea, davant de la pregunta de nombroses persones de com poden ajudar ha recomanat que els independentistes que ho vulguin es facin socis de l’entitat o que en cas de ja ser-ho poden optar per fer una donació.

 

2 COMENTARIS

Comments are closed.