Sessió de les Corts Valencianes (8/2/2017)
Sessió de les Corts Valencianes (8/2/2017)
image_pdfimage_print

Els populars han perdut la votació a les Corts en què demanaven, en una proposició no de llei de tramitació especial d’urgència, la defensa del valencià i la seva identitat pròpia respecte del català. En altres paraules, que el Parlament es pronunciés a favor del secessionisme lingüístic, tot diferenciant el valencià del català.

El diputat de Compromís Josep Nadal, ha manifestat que “l’únic que pretenen els populars és tornar a marejar sobre el tema” i que “hi ha 15 sentències que deixen ben clara la unitat de la llengua”.

Ciudadanos, mitjançant la diputada Mercedes Ventura, ha acusat el PP de “buscar la confrontació dels valencians, el PP ha vingut ací a fer sang i a obrir batalles que no interessen ningú”.

Publicitat

Sandra Mínguez, de Podem, ha insistit que portar un debat filològic a les Corts “és una pèrdua de temps: vostès l’únic que volen és fer política i electoralisme de la llengua”.

Eva Alcón, del PSOE, ha demanat al Consell que “mai defensi que el català i valencià són llengües diferents, perquè estarien fent el ridícul”. La diputada socialista també ha mostrat el seu malestar per les hores perdudes en aquest debat i ha dit que “són els filòlegs qui han de discutir els temes filològics”.