image_pdfimage_print

La Biblioteca de Catalunya i la Fundació Nous Horitzons han signat un conveni gràcies al qual les col·leccions històriques de les publicacions “Nous horitzons” i “Treball” s’incorporaran al portal ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues).

La Fundació Nous Horitzons va digitalitzar i fer accessibles des del seu web aquestes publicacions l’any passat, i ara, amb la inclusió d’aquestes capçaleres a ARCA, vol incrementar la seva difusió i facilitar-ne el seu descobriment i accessibilitat.

ARCA és un repositori digital cooperatiu de la Biblioteca de Catalunya, d’accés obert, en el qual hi col·laboren 34 institucions i entitats públiques i privades. Inclou publicacions periòdiques que han estat representatives en la cultura i la societat catalana. El repositori permet la consulta de publicacions periòdiques completes que es troben a diferents institucions, així com recuperar i preservar el patrimoni hemerogràfic català. El fet de disposar de substituts digitals dels documents minimitza l’ús dels originals i el seu desgast i, alhora, permet incrementar els continguts catalans a Internet en accés obert, oferint un testimoni de la història, de la societat i de les manifestacions artístiques de Catalunya. ARCA també promou la cooperació entre institucions per completar les col·leccions, millorar els serveis i compartir recursos.

Publicitat

Aquest any, el nombre de títols complets que es poden consultar a ARCA és de 366 títols, que suposen un total de 1.989.840 pàgines.