Assemblea general d'Òmnium Cultural | Òmniumº
Assemblea general d'Òmnium Cultural | Òmnium
image_pdfimage_print

Òmnium Cultural ha celebrat aquest dissabte l’Assemblea General Ordinària en què s’han aprovat els pressupostos i el pla de treball per aquest 2017 amb especial èmfasi a la campanya que l’entitat farà pel ‘Sí’ al referèndum sobre la independència a partir de l’abril. Jordi Cuixart, president de l’entitat, ha afirmat que “votar és la gran lluita compartida de la Catalunya del 2017 i per això, des d’Òmnium, apostem fermament per fer una campanya unitària pel ‘Sí’ que aglutini tots els agents sobiranistes. Ara el gran consens de país es diu referèndum i la prioritat de l’entitat és guanyar-lo i construir la República catalana” .

A la trobada celebrada al Casinet d’Hostafrancs, a la qual han assistit prop de 500 socis i sòcies de l’entitat -actualment en té més de 62.000-, s’ha remarcat “el compromís insubornable amb el referèndum i la construcció de la República catalana” i el president Cuixart ha anunciat que “es posaran tots els recursos de l’entitat al servei del referèndum” i ha insistit en la voluntat d’“aglutinar tots els demòcrates i el sobiranisme amb l’objectiu d’assolir la victòria del ‘Sí’ a la independència”.

Durant l’Assemblea, també s’ha posat l’accent en la necessitat de defensar les institucions i els càrrecs electes: “La democràcia i la llibertat d’expressió estan en perill constant i cal una mobilització permanent, una resposta serena i ferma. L’única manera de garantir la qualitat democràtica en la nostra societat és creant una República catalana” , en paraules de Cuixart. “Aquests judicis [en referència al del 6F] demostren un cop més que l’operació diàleg de l’Estat és una farsa. Jutjar i inhabilitar representants polítics per posar urnes és un despropòsit que no podem tolerar si volem viure en democràcia. Si no volem seguir vivint en una autonomia intervinguda per la justícia espanyola no podem quedar-nos quiets”, ha afegit. “La unitat és la nostra principal arma”.

Publicitat
Publicitat

Joan Ignasi Elena ha tancat l’Assemblea General d’Òmnium

Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, ha tancat l’Assemblea General d’Òmnium amb una aposta clara per celebrar una consulta aquest 2017. Elena ha apuntat que “no hi ha cap impediment legal que impossibiliti el referèndum. Si no és fa és per culpa d’una decisió política”.

Vídeo del discurs de Jordi Cuixart