Santiago Vidal | ERC
Santiago Vidal | ERC
image_pdfimage_print

El jutge Santi Vidal ha presentat avui al matí a la direcció d’Esquerra Republicana la renúncia voluntària a l’acta de senador per tal de no ser un obstacle pel procés. Aquesta dimissió té lloc després de la polèmica generada per declaracions del senador d’ERC fetes en diverses conferències que han sortit a la llum pública arran d’una notícia del diari unionista El País. En aquestes declaracions Vidal afirmava que el govern català havia obtingut les dades fiscals dels catalans de forma il·legal, que el govern català tenia una relació dels jutges que exerceixen a Catalunya que marxarien en cas d’independència i que existien dos fons europeu disposats a finançar la Generalitat amb 200.000 milions d’euros, entre d’altres.

La notícia que anava acompanyada de vídeos de dues conferències de Vidal en que efectivament es produïen aquestes afirmacions ha generat una enorme polèmica que ha portat als grups de l’oposició a demanar explicacions al govern. Aquest ha reaccionat desacreditant les afirmacions d’en Santi Vila i tancant files en relació a la legalitat de totes les accions que duu a terme. Finalment, aquest matí, després d’una reunió de la direcció del partit republicà amb el senador, aquest ha presentat la seva dimissió i ha afirmat que ‘he fet unes declaracions en un to col·loquial, intentant ser didàctic sobre el procés, però és evident que preses en la seva literalitat, no s’ajusten a la realitat’.

Santi Vidal també ha volgut remarcar que volia deixar clar que ‘en cap moment he volgut posar en dubte que l’actual Govern actua amb absolut respecte a la legalitat vigent, i que les decisions que es prenguin en cada moment gaudiran de la cobertura legal del Parlament de Catalunya i la Llei de Transitorietat Jurídica’.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Així mateix, el senador Vidal ha demanat que ‘no es sobredimensionin les paraules que he pronunciat’, i també ha admès que ‘hauria d’haver contrastat millor les informacions abans’. ‘Sempre he defensat els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya, i l’últim que faré és donar excuses al govern de l’Estat per evitar que els catalans puguem votar, això és el més important, i mai ho comprometria’, ha ressaltat. ‘Continuaré treballant discretament perquè aquest país sigui just i lliure, sempre ho he fet, i sempre ho continuaré fent’, ha sentenciat.

Santi Vidal també ha explicat que, per no generar més polèmica, durant les properes setmanes suspendrà la seva agenda pública.