image_pdfimage_print

Una de les instàncies que han sorgit a redòs del procés, és l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), que pretén aplegar tots els càrrecs electes que hi ha el país, des dels batlles i regidors fins als eurodiputats. Actualment d’electes a Catalunya n’hi ha 9.283, i de moment compten amb 2.548. Per incrementar-ne el nombre, estan organitzat un seguit d’actes pel país.

L’objectiu de l’entitat és estar preparada per si, eventualment, es donés una situació d’excepcionalitat política, eufemisme que no s’acaba d’explicitar, però que si fa no fa tothom ho sobrentèn. És a dir, allò tan català del “tu ja m’entens“.

En els primers passos de l’AECAT, constituïda el mes d’octubre passat, rep el suport d’una altra entitat clau del procés com és l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), però a mesura que, s’espera, es vagi eixamplant, lògicament tindrà un funcionament propi.

Publicitat
Publicitat

Amb aquest objectiu l’AECAT està fent reunions pels diferents territoris i, tal com ja vam informar, la primera fou a Girona. Ahir es va fer la presentació pública a la Nau Gaudí de Mataró. La composició de la mesa de l’assemblea reflectia la transversalitat de la nova entitat. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (PDECAT), el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Quim Fernàndez (PDECAT), el regidor de Pineda de Mar i secretari d’Economia del Govern, Pere Aragonès (ERC), l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), el regidor de l’Ajuntament d’Argentona, Àngel Puig (ICV), el regidor de Sant Andreu de Llavaneres, Xavier Melo (Demòcrates de Catalunya) i el regidor del Masnou, Albert Alfaro (MÉS).

L’elecció de la comarca del Maresme per fer aquesta presentació no era casual, atès que és la que té més electes ja inscrits. Un 46% d’ells i elles ja formen part de l’ACECAT. Per contra, a la capital, Mataró, només 11 dels 27.

Durant els parlaments s’ha fet una crida a defensar la transversalitat, el territori, l’arrelament, la independència i a garantir que es respecti la voluntat popular que expressi la ciutadania.

càrrecs electes

Fins ara, una de les iniciatives impulsades que ha tingut més ressò i, perquè no dir-ho, motiu d’orgull, és el repartiment de carnets propis, que van arribar, a parer d’alguns que ja l’han demanat, amb comptagotes.

En els pròxims dies i setmanes  està previst que es presenti en altres punts del territori com les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central o el Penedès.