L'ANC presentant la campanya Fent Futur
L'ANC presentant la campanya Fent Futur
image_pdfimage_print

Amb la sala de rodes de premsa plena a vessar de mitjans l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat la seva nova campanya ‘Fem Futur’ encarada a començar a trepitjar territori per convèncer la ciutadania a favor de la independència de Catalunya, a l’espera que el referèndum d’independència es convoqui oficialment, moment en el qual iniciaran pròpiament la campanya pel ‘Sí’.

Jordi Sànchez, president de l’ANC, ha estat l’encarregat de presentar globalment la que esperen que sigui l’inici de la que serà la darrera campanya de l’assemblea. L’objectiu, ha dit, és guanyar el referèndum. Ha contraposat el fet que en el passat l’objectiu era guanyar el dret a votar i que en canvi, aquest cop l’objectiu és guanyar la República Catalana. Sànchez ha exposat que està convençut que votarem i que la voluntat àmpliament majoritària de la ciutadania a favor d’un referèndum es concretarà. Ha aclarit que aquesta no serà la campanya del ‘Sí’. «La campanya del ‘Sí’ es durà a terme quan el referèndum sigui a les portes de ser convocat» ha especificat Sànchez. L’assemblea diu que posarà tots els seus recursos materials i humans al servei de guanyar una República Catalana. El president de l’entitat ha reblat que «ho fem a inicis d’any perquè ningú dubti que l’ANC està preparada per encarar l’últim trajecte cap a la independència».

Àngels Folch, membre del secretariat nacional, ha exposat els elements centrals de la campanya. La campanya tindrà el nom de ‘Fem futur’. Aquesta, el que pretén, no només és treballar per la independència sinó també, perquè el futur país sigui millor i que els ciutadans estiguin informats. «La campanya va adreçada a tots els demòcrates del país, tots els qui són partidaris del dret a l’autodeterminació», ha explicat Folch. Ha detallat que en aquests sectors hi ha molta gent ja convençuda, però que també encara hi ha gent per convèncer. De manera específica l’ANC es marca com a objectiu convèncer els votants dels partits que donen suport al referèndum però que no s’han manifestat favorables a la independència. La campanya també dedicarà esforços al fer arribar tota la informació als catalans a l’estranger. Es duran a terme accions en l’àmbit nacional, però sobretot a escala local. La campanya volen que es dugui a terme des de la base, amb els membres de l’assemblea treballant a peu de carrer. Folch ha especificat que es treballarà en dos nivells. En primer lloc els mitjans de comunicació locals amb l’article de la setmana i també amb publicitat. L’altre àmbit que treballarà l’entitat independentista serà la campanya al carrer. «El carrer ha estat el lloc on hem treballat des del primer dia» ha dit Folch i l’entitat vol intensificar-hi la feina per fer arribar el missatge a tota la població. La campanya s’estructurarà per mesos. Cada mes hi haurà un tema central -que pot incloure subtemes- que marcarà la campanya i que serà el que es treballarà tant en l’àmbit nacional, com a les territorials, així com les sectorials. A més, hi haurà un gran acte nacional que marcarà l’inici de cada tema. Alguns dels temes que es tocaran seran les infraestructures i la mobilitat eficient, la regeneració democràtica i l’estat del benestar. Troben necessari plantejar als catalans com seria la República Catalana en relació a aquests temes.

Publicitat
Publicitat

Natàlia Esteve, vicepresidenta de l’ANC, ha estat l’encarregada d’exposar com s’estructurarà l’àmbit de mobilització i presència al territori. L’entitat es marca com a objectiu mobilitzar 5.000 voluntaris a tot el territori, creuen que aquest és ambiciós però assolible. «Hem de combatre la desinformació a la qual ens sotmet l’estat espanyol. Sentim arguments, difícilment creïbles però hi ha un públic susceptible de creures aquestes afirmacions.», ha dit Esteve. I és per això que l’ANC vol dedicar-se a informar a la gent i fer-los arribar dades per tal que tothom les tingui. La vicepresidenta ha fet una crida als qui fan activisme de sofà per tal que s’impliquin a les seves assemblees territorials o sectorials. Ha explicat que la feina de les sectorials serà l’elaboració de la informació i la confecció del material de difusió i, en canvi, les territorials seran les que s’encarregaran de fer-lo servir i fer-lo arribar a la població. D’altra banda, també hi haurà un equip de supervoluntaris, compost per gent disposada no només a ser present al carrer al seu municipi sinó també a desplaçar-se a altres territoris. L’assemblea vol arribar a tot el país i en especial s’ha marcat algunes regions -basant-se en l’àmplia experiència acumulada i alguns estudis- on focalitzar d’una forma més intensa els esforços. En concret, al Barcelonès, al Vallès Occidental (en especial Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Sabadell, Terrassa), Vallès Oriental (en alguna població concreta), el Baix Llobregat, el Tarragonès i el Garraf. Les territorials també marcaran les seves zones prioritàries de la seva comarca o de la seva ciutat. El motiu de dedicar més esforços en aquestes zones és que creuen que serà més productiu que en llocs on ja hi ha un suport del 80% a favor de la independència.

La campanya s’iniciarà aquest mateix mes de gener i el tret de sortida serà el pròxim 15 de gener a Sant Feliu de Llobregat coincidint amb la reunió del Secretariat Nacional. El tema d’aquest primer més seran les infraestructures. L’ANC vol que la campanya es perllongui fins que el Parlament convoqui el referèndum, ja sigui al mes de setembre, tal com està planificat o bé abans per un avançament fruit de la tensió política amb Espanya. En aquell moment l’entitat independentista posarà en marxa la campanya explícitament per demanar el ‘Sí’ en el referèndum. Sànchez ha volgut deixar clar que l’assemblea està preparada per fer el canvi de campanya quan pertoqui.

Sànchez es posiciona sobre diverses polèmiques de la setmana

En el torn de preguntes, més enllà d’alguns dubtes amb detalls de la campanya, l’interès era en conèixer la posició del secretariat nacional de l’ANC en relació a la polèmica que ha tingut lloc a Vic, en relació al fet que la territorial ha fet una crida a portar fanalets amb l’estelada durant la cavalcada reial. El president de l’assemblea ha volgut aclarir que aquesta era una acció circumscrita a la territorial de Vic, que ja fa 5 anys que convida a la gent a anar amb fanalets a la cavalcada. Sànchez s’ha mostrat sorprès que després de 5 anys de normalitat ara alguns mitjans facin notícia d’això. «Algú s’hauria de preguntar perquè aquest fet ara és notícia» ha dit. També ha exposat que l’estelada a Vic no és viscuda com un element de confrontació, sinó de civisme, de joia, d’alegria de festa. I que aquest símbol s’ha anat normalitzant en altres actes com la Patum o les diades castelleres sense que això sigui un problema.

Jordi Sànchez també ha estat interpel·lat sobre la polèmica per l’article que publicava ahir el diari digital Politico. Ha destacat la part positiva d’aquest fet argumentant que demostra que Catalunya està a l’agenda internacional del 2017. Segons Sànchez aquest fet és un fracàs per l’estat espanyol. Per contra, ha dit que l’aspecte negatiu és el fet que l’autor de l’article posi al mateix nivell el procés d’independència de Catalunya amb altres polítics d’extrema dreta d’altres països. Segons el president de l’entitat independentista no es poden comparar les polítiques del govern català amb la d’aquests actors. «Estem convençuts que el procés a Catalunya, a diferència d’altres processos que Politico posa al mateix nivell, parteix de bases profundament democràtiques i integradores, que no busquen en el populisme la seva possibilitat d’èxit. No es poden posar al mateix nivell, a qui demana tancar fronteres o prohibir expressions religioses, entre d’altres.

1 COMENTARI

  1. El que hauria de fer l’ANC juntament amb Òmnium i l’AMI és pressionar el govern i el Parlament per fer pedagogia als mèdia espanyols. I com fer això? Que surtin en Puigdemont, Junqueras i Gabriel a les TV d’aquí fent declaracions/eslogans impactants sobre l’estat del benestar. Declaracions curtes, punyents i dramatitzant-les de l’estil: “Les pensions a la Catalunya independent estan més assegurades que a l’Estat espanyol”, dades sobre retallades a la Sanitat versus partides a l’exercit, etc. Això provocarà una resposta furibunda i amb manta errors (com de costum) per part dels mèdia tv de l’estat que aquests sí que els veuen els castellanoparlants de Catalunya i els Comuns. I amb la polèmica tindran informació contrastada al contrari del que es veu i llegeix dit pels periodistes mesetaris, sempiterns maleits jugadors de cartes marcades.

Comments are closed.