image_pdfimage_print

Amb la cimera del dia 23 encara a la memòria avui s’ha fet la tradicional ofrena a la tomba del president Francesc Macià.

El president Puigdemont ha recordat que avui tenim el privilegi de ser els successors de les actituds que representa el president Macià: coratge, esperança i llibertat social i de la nació. Per això tenim el deure, ha dit, de posar al dia aquestes actituds que la figura del president Macià associa a la República Catalana, i de pensar en les generacions que han de venir com ho féu ell.

Per la seva part, el vicepresident Junqueras ha expressat la voluntat de tenir les millors relacions amb Espanya, des del convenciment que això es basa en una relació entre iguals, entre estats igualment lliures.

Publicitat
Publicitat

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha respost que ells volen un referèndum reconegut internacionalment, quan ha estat interpel·lat sobre si donaria suport al referèndum si no hi ha acord amb l’estat.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha contraposat l’esperit obert, dinàmic i progressista del que representa la figura del president Macià a tot allò antic, rònec i d’amenaça constant de la monarquia espanyola que nega el reconeixement de la voluntat del poble de Catalunya. Ha afegit que els pobles lliures del món son aquells que els seus conciutadans han lluitat per la llibertat.

img_0694

I la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha recordat que el president Macià sempre va lluitar pels drets socials dels treballadors i de tots els catalans, va intentar canviar el centralisme de l’estat espanyol, va veure que no es podia i va triar de fer un estat per a Catalunya, socialment just i políticament lliure: “el somni de Macià és a les nostres mans“, ha acabat.