Gràfic de l'enquesta del Periodico en relació a un eventual RUI publicada a la seva web | El Periodico
Gràfic de l'enquesta del Periodico en relació a un eventual RUI publicada a la seva web | El Periodico
image_pdfimage_print

En cas que el govern català acompleixi el seu full de ruta actua i convoqui un referèndum de forma unilateral, és a dir, sense el permís del govern espanyol, el ‘Sí’ s’imposaria amb claredat al No amb un 54,8% dels vots, segons una enquesta electoral que publica aquest diumenge diari unionista El Periodico. Això suposa un avantatge de prop de 10 punts respecte els contraris a la independència.

Aquest és el resultat que projecte l’enquesta, en relació a aquells que responen que anirien a votar en un referèndum convocat en aquestes condicions. Aquests representarien quasi un 65% dels catalans, que estarien disposats a emetre el seu vot, encara que el referèndum no tingués el permís del govern espanyol. Aquest percentatge és la suma del 52,8% que responen que segur que hi anirien a votar i l’11,5% que responen que probablement hi participarien. Per contra un 26,4% no aniria a votar en cap cas i un 6,3% probablement tampoc hi participarien.

Els resultats en brut de l’enquesta mostren que hi ha un 8,5% dels que anirien a votar que encara estan indecisos. D’altra banda el 48,9% votarien a favor i només un 40,3% en contra, de manera que projectant aquests nombres el resultat final seria, com hem dit, del 54,8% a favor de la independència i un 45,2% en contra.

Publicitat
Publicitat

El sondeig del diari unionista també pregunta sobre les preferències del format d’un eventual referèndum. En aquest cas, un 49,6% dels enquestats aposta per convocar el referèndum amb o sense el permís d’Espanya. El 35% és favorable a un referèndum, però només en cas que sigui acordat amb el govern de Rajoy. Això fa que prop del 85% dels catalans sigui favorable a un referèndum. Finalment, un 13,8% dels enquestats s’oposa a qualsevol referèndum sobre la independència.

 

2 COMENTARIS

  1. Si el 27S hi haguessin hagut unes autèntiques eleccions plebiscitàries potser ja seríem independents, perquè aquesta majoria ja existia. Per cert, van estar a punt de ser-ho, perquè just abans de crear JxS gairebé hi havia acord amb la #LlistaSensePresident. Per cert: sabeu què és? I sabeu que encara es pot fer? I que potser caldrà? LA LLISTA SENSE PRESIDENT COM A GARANTIA DE TRANSICIÓ A LA INDEPENDÈNCIA: http://bit.ly/2dV2izr

Comments are closed.