Presentació de Demòcrates pel SI
Presentació de Demòcrates pel SI
image_pdfimage_print

En el marc de la presentació de Demòcrates pel Sí, feta avui per Elisenda Paluzie, Enric Vila, Anna Arqué, Bernat Dedéu, Uriel Bertran, Jordi Graupera i Antoni Castellà, realitzada al Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’ha reivindicat i s’ha fet una crida per començar ja la campanya per guanyar el referèndum sobre la independència de Catalunya, que es durà a terme al setembre de 2017.

Elisenda Paluzie ha començat felicitant-se per l’encert d’incorporar el referèndum al full de ruta per culminar el procés d’independència i ha remarcat que “cal que els partits polítics s’activin ja per iniciar la campanya del Sí, i ens cal una campanya serena, positiva i argumentada per no caure en els errors comesos en la campanya d’Escòcia”. Ha afegit que la “campanya ha d’incidir en què la independència és la garantia per assolir la cohesió social i el progrés econòmic”

Per la seva banda, Enric Vila ha volgut remarcar que “la celebració del referèndum farà que Catalunya deixi de ser un instrument de demagògia tant a Espanya com a Catalunya. El referèndum ens permet una doble victòria: la primera és fer-lo, i la segona és guanyar-lo. Per tant ja era hora que algú trenqués el gel, i ens posem tots a treballar per guanyar-lo”.

Publicitat
Publicitat

Anna Arqué ha posat en valor que ” la majoria social per la independència ha aconseguit traspassar de la societat al parlament, i això ens porta a un escenari de victòria que hem d’aconseguir aprofitar” i ha insistit en què ” és molt important fer partícip a la comunitat internacional des del primer moment perquè aquesta pugui fer els informes i les observacions pertinents respecte al procés d’alliberament nacional del nostre poble.”

Al seu torn Bernat Dedéu ha sigut molt clar a l’hora de defensar el perquè d’un referèndum:” una persona un vot és un concepte que entén tothom arreu del món. Des d’un punt de vista cartesià és irrefutable, i trenca d’una vegada per totes amb els eufemismes que el procés ha anat generant aquests últims anys” i ha afegit que “per guanyar cal arriscar: el nostre enemic és la por, i hem de vèncer aquesta por per guanyar” i ha acabat dient que ” la única manera de fer les coses, és fent-les.”

Uriel Bertran ha començat defensant que “el referèndum té un caràcter vinculant, i per tant el que diguin les urnes serà definitiu, i aquest guanyar el referèndum serà la culminació del moviment d’autodeterminació iniciat a Arenys de Munt el 2009”. Bertran, que representava en la presentació de Demòcrates pel Sí a Solidaritat per la Independència, s’ha mostrat convençut que “l’Estat Espanyol no s’atrevirà a tocar les urnes d’un referèndum vinculant si ja no es va atrevir a fer-ho en el procés participatiu del 9N.”

Antoni Castellà ha volgut agrair a Paluzie, Vila, Arqué, Dedéu, Bertran i també a Jordi Graupera que no ha pogut assistir a la presentació d’avui la seva implicació en la plataforma Demòcrates pel Sí Castellà, en representació de Demòcrates de Catalunya ha agraït també l’assistència dels diputats d’ERC Marta Rovira i Gabriel Rufian, el diputat de la CUP Sergi Saladié, el vicepresident de Reagrupament Marc Viñolas així com als representants de l’ANC, Òmnium i Súmate.

El portaveu de Demòcrates de Catalunya ha detallat en què consistirà la campanya pel Sí, i ha remarcat que començarà aquest mateix dijous dia 15 al vespre amb un concert a la sala La Nau del Poblenou. Castellà ha esbossat els tres eixos en què bascularà la campanya” tindrem un primer àmbit d’actuació que es basarà en les dades que el nostre equip de processament de “Big Data” ha anat recollint en els darrers 4 mesos, dirigint-nos a uns 60000 contactes de diverses xarxes socials que hem detectat com a “dubtosos” a l’hora de votar Sí a la Independència, i els adreçarem missatges personalitzats per convéncer-los de votar Sí. És el que en diem porta a porta Virtual. Un segon àmbit d’actuació serà dirigir-nos a la societat civil organitzada que ha manifestat dubtes o directament oposició a la Independència de Catalunya per animar-los a participar en el referèndum com a compromís democràtic. I el tercer àmbit d’actuació serà la presència al carrer amb carpes de motivació de vot mitjançant voluntaris i sectorials. És a dir, que es desplegaran diverses carpes on en cada una d’elles es tractarà un tema concret, ja siguin polítiques socials, com econòmiques com científiques o educatives per posar uns exemples.”

Cal recordar que Elisenda Paluzié és professora titular d’economia i directora del Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials de la UB; Bernat Dedéu és filòsof, articulista i professor de la URL; Anna Arqué és portaveu de la International Commission of European Citizens; Enric Vila és escriptor i periodista; Uriel Bertran és economista, professor de la UB i membre de l’executiva nacional de Solidaritat Catalana per la Independència; Jordi Graupera és periodista, filòsof, professor universitari i director del Catalan Institute of America; Toni Castellà és col·laborador acadèmic d’ESADE, diputat al Parlament català i portaveu polític de Demòcrates de Catalunya.

1 COMENTARI

Comments are closed.