La Innocència, guix de Miquel Blay del 1887
La Innocència, guix de Miquel Blay del 1887
image_pdfimage_print

El dissabte passat es va inaugurar al Museu d’Art de Girona l’exposició temporal “Miquel Blay. El camí de l’èxit. (1866-1936)”, amb la qual es culmina la programació d’actes organitzats durant aquest any per commemorar el 150è aniversari del naixement de l’escultor. La mostra aprofundeix en l’etapa de formació de l’artista, des del 1888, quan Blay va rebre una beca de la Diputació de Girona per estudiar a París i a Roma, fins al 1906, quan es va instal·lar a Madrid, després d’haver demostrat a bastament la qualitat de la seva producció.

“Miquel Blay. El camí de l’èxit” recull un total de 43 obres de l’autor, 31 de les quals són escultures, algunes de gran format. A més d’esbossos, proves, dibuixos i documents, també s’exposen obres destacades procedents del Museo del Prado, del Museo de la Real Acadèmia de Bellas Artes de Sant Fernando o del Museo Sorolla de Madrid, entre d’altres que provenen de col·leccions privades i públiques.

El fil conductor de l’exposició és el procés creatiu de Blay. Se centra en l’etapa de formació de l’artista, durant els anys de pensionat a Roma i París, i, alhora, mostra la relació constant d’aquestes obres amb el seu context. No en va, aquest reconeixement es veu reflectit en els diversos fragments de la premsa de l’època amb cròniques publicades en un moment en què la fama de l’escultor olotí començava a despuntar alhora que despertava l’interès dels seus coetanis.

Publicitat

L’exposició es pot visitar fins al 17 d’abril de 2017 al Museu d’Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12. Girona), de dimarts a dissabte de 10 a 18 hores, i diumenges i festius de 10 a 14 hores.