Puigdemont en la sessió de control del Parlament | Parlament de Catalunya
Puigdemont en la sessió de control del Parlament | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

El ple del Parlament d’aquest matí ha dut a terme el debat a totalitat del Projecte de llei del procediment de votació electrònica per als catalans i catalanes residents a l’estranger. Aquest ha estat superat ja que el Ple ha rebutjat les esmenes de retorn de C’s i el PPC, per 34 vots a favor (els dos grups que les han presentades) i 98 en contra (JxSí, PSC, CSQP i CUP).

La iniciativa regula el procediment perquè els catalans i les catalanes residents a l’estranger puguin votar electrònicament a les eleccions al Parlament i en altres processos electorals i instruments de consulta popular. Per votar, l’elector haurà de sol·licitar el vot i identificar-se a la plataforma de votació electrònica. Un cop identificat, rebrà “per mitjans electrònics i de forma segura” les credencials necessàries per exercir el dret de vot.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presentat el projecte, i en el debat hi han intervingut Lluís Maria Corominas (JxSí), Carlos Carrizosa (C’s), David Pérez (PSC), Joan Josep Nuet (CSQP), Esperanza García (PPC) i Joan Garriga (CUP).

Publicitat
Publicitat

 

Pla Serra Húnter
La cambra també ha aprovat aquest matí el Projecte de llei de pròrroga del Pla Serra Húnter, per 111 vots a favor (JxSí, C’s, PSC i PPC) i 20 abstencions (CSQP i CUP). Abans de debatre’l, ha aprovat, per 72 vots a favor (JxSí i PPC), 8 en contra (CSQP) i 48 abstencions (C’s, PSC i CUP), que el text es tramiti pel procediment de lectura única, que permet aprovar la iniciativa en un únic debat al ple.

La llei, d’un únic article, prorroga aquest pla, sobre el professorat universitari, fins al 2030, amb efectes retroactius des l’1 de gener de 2016, per “potenciar la incorporació de personal docent i investigador a les universitats públiques mitjançant les figures contractuals que estableix la Llei d’universitats”.

El conseller d’empresa i coneixement, Jordi Baiget, ha presentat el projecte, i en el debat hi han intervingut Antoni Castellà (JxSí), Joan García (C’s), Alícia Romero (PSC), Joan Giner (CSQP), María José García Cuevas (PPC) i Albert Botran (CUP).