Junqueres entrega els pressupostos a la Presidenta del Parlament | Parlament de Catalunya
Junqueres entrega els pressupostos a la Presidenta del Parlament | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha lliurat aquest dimarts al migdia a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2017 i el de mesures fiscals, financeres i administratives (llei d’acompanyament), perquè en comencin les tramitacions parlamentàries, amb la previsió que el ple els pugui aprovar en la sessió del 8 i 9 de febrer.

La presidenta ha rebut de mans de Junqueras el projecte de pressupostos en llapis de memòria i tauleta, en un acte al despatx d’audiències.

Aquest és el segon projecte de pressupostos que presenta Junqueras, després dels comptes per al 2016 que va lliurar a la cambra el 24 de maig, però que no van prosperar, ja que el 8 de juny el ple rebutjava el projecte de llei, en aprovar les esmenes de retorn que hi van presentar tots els grups llevat de JxSí.

Publicitat
Publicitat

Junqueras s’ha mostrat convençut que el projecte “és la millor de les propostes possibles en aquests moments”, amb “totes les limitacions que existeixin”. També ha dit estar segur que “tindrem un debat intens, a voltes apassionat”, i ha confiat que es concreti en “el millor resultat possible i per tant en l’aprovació dels millors pressupostos possibles”.

Forcadell ha recordat la “rellevància especial” que té la llei de pressupostos, perquè “és la que permet al govern de Catalunya fer les seves funcions” i “desenvolupar les polítiques de govern”. Així mateix, s’ha mostrat convençuda que “tots els diputats i diputades treballaran amb responsabilitat per aconseguir els millors pressupostos possibles”.

En acabar l’acte, el vicepresident del Govern s’ha reunit amb portaveus dels grups parlamentaris per informar-los dels comptes, que, després, ha presentat en conferència de premsa.

Tramitació del projecte
Els projectes de llei de pressupostos per al 2017 i de la llei d’acompanyament comencen avui mateix la tramitació, després que la mesa, per majoria, els hagi admès avui a tràmit.

Segons el calendari acordat per la mesa i la junta de portaveus, els grups podran presentar esmenes a la totalitat al projecte de llei de pressupostos fins el 12 de desembre al migdia, i al de la llei d’acompanyament, fins al 9 de desembre. Pel que fa als pressupostos, s’obre ja també un termini, que acaba el 20 de desembre, perquè els grups presentin esmenes a l’articulat.

El debat de totalitat del projecte de llei de pressupostos es faria el 20 de desembre a la tarda, i el de la llei d’acompanyament, l’endemà. Si no prosperen les respectives esmenes de retorn que hi presentin els grups, els projectes es continuaran tramitant en comissió.

Del 16 al 20 de gener es farien els debats de totalitat de les seccions pressupostàries a les comissions corresponents, i l’1 de febrer la Comissió d’Economia i Hisenda faria el dictamen del Projecte de llei de pressupostos, perquè el ple en pogués fer el debat i la votació finals a la sessió del 8 i 9 de febrer. En cas que algun dels grups decidís portar la llei de pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries, cosa força probable per part dels grups espanyolistes, la votació final es podria retardar fins a un mes.

Paral·lelament es tramitaria el projecte de llei d’acompanyament, també amb la previsió que el ple en pogués fer el debat i la votació finals a la sessió del 8 i 9 de febrer.

Seguidament el calendari complet de tramitació dels pressupostos:

Calendari de tramitació dels pressupostos de la Generalitat del 2017 | Parlament de Catalunya