Reunió de l'Executiva de l'AMI a Tarragona | AMI
Reunió de l'Executiva de l'AMI a Tarragona | AMI
image_pdfimage_print

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) proposa als càrrecs electes treballar el 6 de desembre organitzant actes cívics, socials i solidaris. En aquests actes, promoguts el dia que se celebra l’aprovació de la Constitució espanyola, es proposa la lectura d’un manifest reivindicant els drets nacionals de Catalunya i el bloqueig que aquesta suposa en l’avanç nacional i social del país. L’AMI entén que aquest tipus d’acció, que reverteix directament en els ciutadans, visualitza, «dins de la pluralitat política de tots els ajuntaments catalans», com els càrrecs electes donen servei «els 365 dies de l’any», segons ha explicat la presidenta de l’entitat, Neus Lloveras, que considera que treballar en festiu «no és res excepcional». Aquestes activitats es proposaran a tots els electes del municipis catalans, estiguin o no estiguin adherits a l’associació.

La directiva i l’executiva de l’AMI han aprovat, en la reunió d’aquest divendres que s’ha fet a Tarragona, promoure aquestes accions com una mostra més que el procés independentista es troba en la seva recta final i amb la vista posada en el referèndum d’autodeterminació. Els alcaldes i alcaldesses de l’AMI continuen compromesos amb les preocupacions socials, cíviques i solidàries dels seus ciutadans i en la construcció de la República Catalana. Aquesta proposta està dirigida a tots els regidors i regidores i no implica els treballadors públics i funcionaris.

L’AMI EXPLICARÀ EL PROCÉS POLÍTIC CATALÀ A CÀRRECS ELECTES D’ARREU DEL MÓN

Publicitat
Publicitat

L’executiva i directiva de l’AMI ha estat també el punt de sortida de la campanya internacional per explicar al món el procés d’independència de Catalunya. Ho farà amb el contacte entre alcaldes i regidors de municipis catalans que exposaran la realitat del procés a altres electes de poblacions del món amb qui mantenen un agermanament. L’AMI també contactarà amb alcaldes i regidors de totes les capitals dels Estats i les 100 ciutats més grans del món per donar difusió a la demanda catalana. L’objectiu és amplificar el missatge del món local català a nivell mundial. En total s’enviaran més de 500 cartes explicant la realitat catalana que aniran als 5 continents. A més de l’enviament, alguns municipis explicaran la realitat catalana en les activitats dels agermanaments que tenen establerts amb aquestes poblacions. El «contacte alcalde-alcalde» dóna «proximitat» i ajuda a comprendre «la situació política de Catalunya des de la realitat municipal», tal i com ha explicat Lloveras.

Per exposar aquesta realitat, l’AMI ha editat uns fulletons explicatius de què és Catalunya i que s’han editat en 6 llengües (català, castellà, francès, anglès, italià, alemany). En aquests fulletons s’explica on és Catalunya, la seva voluntat d’autogovern i la negativa de l’Estat davant de la majoria política del Parlament de Catalunya.