Carme Forcadell president una sessió del Parlament | Parlament de Catalunya
Carme Forcadell president una sessió del Parlament | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, contra la seva imputació per permetre la votació de les conclusions del procés constituent, perquè considera la seva actuació “aparentment arbitrària” per desobeir el Constitucional, una “peça bàsica” de l’Estat. Aquest darrer tribunal ja va suspendre l’aprovació de les conclusions el passat mes d’agost.

La presidenta, Carme Forcadell, ha refermat avui que va actuar d’acord amb les seves funcions durant el ple del 27 de juliol i que ho defensarà “allà on sigui”, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi desestimat el seu recurs contra l’admissió a tràmit de la querella de la fiscalia, una decisió que, ha explicat, considerava “previsible”.

Forcadell ha lamentat que la decisió implica que per primera vegada se sotmeti per la via penal “el debat de les idees”, un fet “sense precedents”. Així mateix, ha insistit que “no existeix norma penal que prohibeixi el debat parlamentari” i que, per tant, defensarà la seva actuació on faci falta en defensa de la “llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats i les diputades”. Ara per ara la presidenta no ha estat citada pel tribunal.

Publicitat
Publicitat

Ciutadans i el PP consideren que això és la gota que fa vessar el got i que Carme Forcadell no pot continuar sent la presidenta del Parlament. Des de Junts pel Sí els han parat els peus i asseguren que el full de ruta continua. Catalunya Sí que es Pot s’ha sumat a criticar la deriva judicial que està agafant el procés.