Neus Munté durant la roda de premsa (fotografia: Rubén Moreno)
Neus Munté durant la roda de premsa (fotografia: Rubén Moreno)
image_pdfimage_print

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha instat la CUP a ‘no caure al parany’ i a ‘mantenir la unitat sense fissures’ del bloc sobiranista després de les crítiques als Mossos arran de la detenció de la batllessa de Berga, Montse Venturós, divendres passat. Munté ha dit que no és possible ordenar als mossos que no detinguin un càrrec electe quan hi ha una ordre judicial.

Munté ha alertat que a les causes obertes contra l’expresident Mas, l’exvicepresidenta Ortega i l’exconsellera Rigau, contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell o contra regidors se’n sumaran de noves: “Vindran altres episodis en què haurem de defensar les nostres institucions, els nostres càrrecs electes i també la nostra policia”, motiu pel qual ha demanat “la màxima unitat per defensar la llibertat d’expressió i els drets democràtics”. “No hi ha d’haver fissures. Aquest missatge el tenim molt clar des del Govern i des d’altres actors”, ha assegurat.

Durant la roda de premsa, la portaveu del Govern ha denunciat un cop més la “judicialització de la política” i la “repressió de drets democràtics” exercides per l’Estat, en referència a la “persecució” de càrrecs electes com l’alcadessa de Berga o el diputat Francesc Homs per les seves posicions sobiranistes. Una actitud de l’Estat que, per a Munté, “contrasta molt” amb el “discurs d’empatia i de diàleg” que arriba des del nou gabinet de Mariano Rajoy. “Més enllà de paraules que poden sonar molt bé, dia rere dia ens mostren que són paraules buides”, ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

Munté ha considerat que el suplicatori contra Francesc Homs perquè sigui jutjat pel 9-N és “una mostra més d’aquesta manera de fer d’esquena a la democràcia i que té tics que ens recorden a èpoques passades”. En aquest sentit, la portaveu ha agraït el “coratge i la coherència” d’aquelles forces polítiques que fan costat el diputat Homs i s’oposen a aquest judici “polític”.