Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga.
Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga.
image_pdfimage_print

La detenció de l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, aquest matí al seu domicili i la posterior posada en llibertat després de declarar davant del jutge, el qual l’ha alertat que si desobeís novament una citació, podria ordenar-se una altra detenció, que es podria elevar a presó; obre un nou front en el camí cap a la vindicació nacional.

Les contundents declaracions de la batllessa a la sortida dels jutjats, considerant que la detenció és “un atac més de l’estat espanyol, absolutament antidemocràtic contra les institucions i contra el poble català, atac que trobem absolutament insultant”, afegint que “el que fem és obeir el mandat popular, en aquest cas mantenir l’estelada penjada a l’Ajuntament de Berga”, mostren clarament el posicionament de la Candidatura d’Unitat Popular, CUP, davant la persecució jurídica a polítics catalans.

En Benet Salellas, diputat de la CUP i advocat de la batllessa, ha preguntat quina és l’estratègia del Govern, “davant les detencions i privacions de llibertat que vindran en el futur dels càrrecs electes independentistes que han estat escollits per complir amb el mandat popular”. Membres de la CUP mostren preocupació davant l’intent de l’estat espanyol de tensar els acords per la independència entre la CUP i JxSí amb l’ús dels mossos d’esquadra.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Jordi Turull, a Berga donant suport a Montserrat Venturós.

Unes dues-centes persones s’ha concentrat davant dels jutjats, entre ells en Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana i en Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí, que ha rebut crits de “botifler”.

Per aquesta tarda, la CUP ha programat concentracions de suport a l’alcaldessa a diverses poblacions del territori, sota el lema “hem triat la humil decisió de no retrocedir”.