Treballs d’excavació al jaciment durant la campanya del 2015. Foto: M. Carme Belarte
Treballs d’excavació al jaciment durant la campanya del 2015. Foto: M. Carme Belarte
image_pdfimage_print

Un equip d’arqueòlegs dirigits per la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), han dut a terme una tercera campanya anual d’excavacions al poblat ibèric del Coll del Moro de Gandesa on l’any passat van descobrir el trull de vi més antic de Catalunya, datat del segle III aC.

Els treballs d’enguany han ratificat que el trull forma part d’un complex vinícola on hi ha grans estructures d’emmagatzematge, poc comuns per la seva forma d’absis en la època iber. Aquest celler forma part d’una zona de manufactura industrial on també es confeccionava el tèxtil.

Amb un projecte per quatre anys i que acabaria l’any que ve, ara l’objectiu és consolidar una línia de finançament que permeti ampliar les campanyes d’excavacions. En aquesta darrera campanya també ha aflorat material ceràmic i arqueològic i traces de l’urbanisme i la vida diària a la zona.

Publicitat