Romeva explica el full de ruta del Govern en una compareixença al Parlament de Finlàndia
Romeva explica el full de ruta del Govern en una compareixença al Parlament de Finlàndia
image_pdfimage_print

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, està de visita a Finlàndia per explicar el procés sobiranista català i el full de ruta del Govern. Acompanyat del secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, van comparèixer aquest dimecres al matí al Parlament de Finlàndia, a Hèlsinki, per explicar el procés sobiranista català i el full de ruta del Govern davant dels representants de les diverses formacions polítiques amb representació i periodistes dels principals mitjans de comunicació finesos.

Romeva i Royo van estar convidats per l’intergrup d’amistat amb Catalunya del Parlament de Finlàndia, constituït recentment. Aquest és el tercer intergrup d’amistat amb Catalunya que es crea, després dels d’Estònia i Suïssa, tots ells creats durant aquesta legislatura.

A la compareixença hi van assistir representants parlamentaris del Partit del Centre, del Partit Finès, de l’Aliança d’Esquerra, del Partit Popular Suec, del Partit Socialdemòcrata, el Partit Coalició Nacional i de la Lliga Verda, així com també els principals mitjans de comunicació del país.

Publicitat
Publicitat

Els principals temes que va tractar el conseller durant la seva compareixença són: la política exterior del Govern i la seva voluntat d’ampliar-la cap a l’àrea dels països nòrdics, amb la creació d’una delegació per aquest àmbit geogràfic; el full de ruta que segueix el Govern de la Generalitat i la decisió de celebrar un referèndum vinculant a Catalunya; i la situació política catalana i l’estat de les relacions amb el govern espanyol, així com els diversos processos jurídics que s’estan duent a terme cap a polítics catalans.

A la tarda, el conseller va fer una conferència al think tank Magma. Aquest és un dels think tanks més reconeguts del país, fundat l’any 2008 centra la seva activitat en temes com la integració territorial i europea, la defensa de les minories nacionals, i les conseqüències de canvis estructurals i econòmics en els estats. Durant el viatge a la capital finesa, que s’ha allargat fins dijous, Romeva també ha mantingut reunions amb representants institucionals i entrevistes a la televisió pública YLE i al principal diari del país, Helsingin Sanomat.