Foto de família de la presentació de la campanya `Lluites compartides'
Foto de família de la presentació de la campanya `Lluites compartides'
image_pdfimage_print

Òmnium Cultural ha llançat públicament aquest diumenge 23 d’octubre, als jardins Can Farrero de La Marina del Port (prop de la Zona Franca de Barcelona), en espai verd guanyat gràcies a la lluita del veïnat dels anys 70, la nova campanya Lluites compartides. La campanya és una iniciativa que vol fer un reconeixement a les dones i els homes que, amb les seves lluites, han construït Catalunya en els últims 65 anys.

El dissabte 5 de novembre se celebrarà a l’edifici històric de la UB — escenari de lluites emblemàtiques del passat — el Fòrum de Lluites compartides, el primer gran acte d’aquesta nova campanya d’Òmnium Cultural. Aquest esdeveniment aplegarà activistes que lluiten per a un habitatge digne amb persones que porten anys lluitant per la defensa de la llengua i cultura catalanes. Gent de les grans lluites obreres dels 70 amb activistes del 15M i de les consultes populars dels últims anys…

Entre la quinzena de xerrades destaquen l’acte d’obertura, a les 10.30 h, on —després de la benvinguda del President d’Òmnium, Jordi Cuixart— l’activista Arcadi Oliveres, Beatriu Guarro, portaveu de Stop Mare Mortum, i Òscar Camps de Proactive Open Arms, parlaran de “Catalunya davant la crisi dels refugiats”, en un debat moderat per Rita Marzoa.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

En altres sessions, es parlarà de la lluita per un habitatge digne del barraquisme fins a la PAH, amb un antic veí de Somorrostro i Carlos Macías, portaveu de la PAH; de les resistències en plena dictadura amb una participant a la Caputxinada; del moviment per la pau ahir i avui, amb Francesc Tubau, portaveu d’Aturem la Guerra en 2003; de les lluites de les persones amb discapacitats; de la defensa de la convivència davant el racisme; la lluita antifranquista dels anys 70, on la taula inclou Lluís Rabell parlant del moviment veïnal; de lluites ecologistes; de La Crida; de la religió i el compromís social, etc.