image_pdfimage_print

En Julian Brock, el jove alemany de 28 anys que va guanyar un dels programes del famós programa sobre llengua de TV3, ‘El gran dictat’, ha penjat al seu canal de Youtube un vídeo en el que exposa 5 raons per les quals li agrada el català.

En el vídeo explica que porta 5 anys estudiant català des del seu país i que només ha passat un semestre d’Erasmus a Lleida, on va tenir la possibilitat de practicar-lo amb persones natives. Algunes de les raons que exposa són la fonètica, que la fa una llengua més apte per a la música; els paisatges diversos i la seva història i cultura o la consciència lingüística dels catalans. Tot i així, fa una crítica a aquells catalans que es dirigeixen en castellà a les persones estrangeres cosa que evita que aquest aprenguin el català.

També poseu veure el vídeo-resum de la seva participació a El gran dictat, en què Julian acaba guanyant-lo i expressa la seva emoció per aquest fet:

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets