image_pdfimage_print

Aquest dimarts, en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports a l’Ajuntament de Barcelona, s’ha tombat la proposta de CiU que demanava retirar les estàtues franquistes de la Victòria, de Frederic Marès i la del dictador Franco, de Josep Viladomat, les quals es preveu que s’exposin davant del Born, en el que, segons Gerard Pisarello (Bcomú), tinent d’alcalde de l’Ajuntament, serà un “un centre de referència del memorial”.

Detall de la piulada de l'Ajuntament de Barcelona.
Detall de la piulada de l’Ajuntament de Barcelona.

Bcomú i PSC han votat en contra la proposta de retirada amb 15 vots, igualant-se amb els 15 vots a favor de CiU i ERC, però el vot del partit de govern amb més pes, fa que es mantinguin les estàtues. La CUP s’ha abstingut en la votació, conjuntament amb els partits C’s i PP.