Roda de premsa de Demòcrates de Catalunya (5/9/2016)
Roda de premsa de Demòcrates de Catalunya (5/9/2016)
image_pdfimage_print

En una roda de premsa celebrada aquest migdia a Barcelona, Demòcrates de Catalunya ha valorat molt positivament el compromís de la CUP d’avalar el President Puigdemont en la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el proper dia 28 de setembre. Núria de Gispert ha manifestat que “el primer pas que havia de fer la CUP ja l’ha donat. Ara cal que es comprometi en els pressupostos que ens han de permetre culminar el full de ruta, i fer-ho com a senyal de normalitat”. Segons Gispert, “Aquesta no és una legislatura on hagin de dominar les ideologies, és una legislatura per culminar el procés i construir entre tots un nou Estat Independent”.

Núria de Gispert, Expresidenta del Parlament, ha defensat l’actuació de l’actual Presidenta Carme Forcadell, i li ha continuat donant tot el suport: “Carme Forcadell ha actuat de manera impecable i d’acord amb el reglament del Parlament, que és la nostra norma. Com que l’Estat Espanyol no s’atreveix anar contra 72 diputats per l’escàndol internacional que això representaria, actuen contra ella agafant-la de cap d’esquila”.

Per altra banda, i referent a la situació política a Espanya, De Gispert ha definit la situació en la què es troben com a “ridícula”, i que “demostra la seva incapacitat per arribar a pactes o acords. La situació actual desmenteix els que diuen que avui Catalunya no té força a Madrid: la realitat és que la seva poca cultura democràtica els impedeix arribar a pactes amb nosaltres per no haver d’incloure un Referèndum en el seu programa de govern”. Núria de Gispert ha conclòs que “ aquesta incapacitat política fa preveure que per Nadal tindrem terceres eleccions”. De Gispert ha recordat que “ amb la proposta de Demòcrates de Catalunya de fer una candidatura unitària i transversal com per exemple Junts per Catalunya, la capacitat negociadora i de bloqueig hauria estat molt més gran”, i ha lamentat que “el partidisme i la poca altura de mires no l’hagi fet possible”.

Publicitat
Publicitat

Mar Forcada responsable de societat civil organitzada del Comitè Nacional de Demòcrates de Catalunya ha enumerat els actes i accions fetes arreu del territori durant l’estiu, i ha anunciat l’acte d’Estat que Demòcrates de Catalunya, i la Coronela de Barcelona faran el dia 10 setembre al vespre al pla de palau. “serà un homenatge a tots els caiguts en la defensa de Barcelona durant el setge de 1714, i ens fa molta il·lusió fer-ho amb la Coronela de Barcelona precisament aquest any que l’Ajuntament els ha prohibit explícitament fer la desfilada que feien cada any sortint del consistori de la ciutat”.

Carles Prats, diputat Demòcrata al Parlament de Catalunya, ha anunciat les diferents ofrenes florals organitzades o participades per Demòcrates de Catalunya a arreu del territori destacant-ne les que es fan a les capitals de comarca o de demarcació. Ha fet una crida a la participació en les concentracions de l’11 de setembre organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

A continuació podeu veure i escoltar la roda de premsa.