image_pdfimage_print

Reproduïm a continuació el comunicat emès per la junta d’Ara o Mai.

Des de fa 15 anys les associacions de tot tipus que treballem per la independència ens apleguem cada 11 de setembre al Passeig Lluís Companys de Barcelona per celebrar la Fira d’Entitats, però per aquesta Diada de 2016 hem de lamentar comunicar que ni nosaltres hi podrem anar com a entitat ni vosaltres com a visitants.

Com a associació que hi ve participant des de fa anys hem rebut un curt comunicat dels organitzadors de la Fira, i val a dir que grans companys, “la Gent de la Terra”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Comunicat de Gent de la Terra
“Ens dol comunicar-vos que degut a la decisió de l’ANC d’ocupar, per l’acte Central de la Diada, l’espai en el qual hem desenvolupat tots plegats durant els últims anys la Mostra d’Entitats, enguany ens veiem obligats a suspendre-la, ja que per raons d’organització i seguretat no podem compartir l’espai. Això ens dol especialment pel fet que ens ha arribat aquesta informació el dijous de la setmana passada ―21 de juliol―, i després d’estudiar, sense resultat positiu, alguna localització alternativa propera al nostre lloc habitual, ens hem vist obligats a prendre la decisió de suspendre la Mostra.

Tot i aquest desagradable fet, us animem a participar en els actes de la Diada amb l’ànim de continuar caminant cap a la llibertat del nostre Poble” ( fi del comunicat)

Lamentem que una de les riqueses més grans del món independentista i també de la societat catalana, com és el seu teixit associatiu es vegi, al nostre entendre, reduït a escorrialles i maltractat, prenent-li un del pocs moments de contacte entre totes les entitats, i també entre molta gent de l’independentisme, persones que arriben de diferents parts dels Països Catalans, que es troben una vegada a l’any, aquell company de lluita al que fas una abraçada i feia anys que no veies, aquella persona que t’havia contactat, però que no coneixies personalment, etc. Era un punt de trobada indiscutible des del punt de vista humà i també per compartir experiències i a vegades per iniciar projectes.

Fa uns anys aquesta decisió hagués ofegat econòmicament la majoria d’associacions, perquè moltes d’elles finançaven una part important de les seves activitats amb els ingressos del que venien a les seves parades. Aquest aspecte avui dia ja no afecta a gairebé ningú, des que s’han instaurat els 11 de setembre amb “uniforme oficial”, i la venda de “marxandatge indepe” ha deixat de ser una font d’ingressos per les entitats, i ja fa anys que aquestes es mantenen amb les quotes dels socis i aportacions dels membres de la junta.

Però a banda d’aquesta qüestió totes continuem fent feina, amb més o menys intensitat, difusió i visibilitat, moltes d’elles poc conegudes a nivell del gran públic, però que de ser-ho despertarien de ben segur la vostra admiració, perquè la feina constant i diversa de moltes entitats pel país és la força del moviment, i aquest any no serà visible, qui sap el proper.

I per això ens preguntem: Per què s’ha perdut el respecte a les entitats que porten treballant per la independència des de fa anys?, Per què s’infravalora el valor importantíssim per a la nostra història i a la nostra lluita de totes i cadascuna d’elles?

Qui es creu en el dret de menystenir-les i esborrar-les de la Diada, de la nostra Diada, de la Diada de tots ?

Mostrem amb aquest escrit el nostre rebuig a la decisió presa, que no als organitzadors de la Fira, i sobretot el nostre rebuig al que volem anomenar destrucció del teixit associatiu independentista plural i lliure.

En la diversitat es troba la força de la nostra societat i no respectar això no ens sembla la millor manera de sumar. Per tant demanem, a qui calgui, que reconsideri de respectar l’espai que han ocupat totes les entitats els darrers 15 anys i que també aquest anys la Fira es celebri com sempre.

2 COMENTARIS

  1. Clar exemple de favor per part governamental a una Entitat amiga ( amb maneras mafiosas ) i prohibir a un teixit associatiu, potser més critic, la tasque de molts anys. Aixó es diu Trafic de Influencies per el Organ de donar el Permis.
    També es un acte de superbia i vexació a companys de lluite, el volguer fer actes a un lloc ont fa 15 anys eran uns altres companys.
    Jo no hi seré perque no vull tenir cap contacte amb Entitats amb tics mafiosos que no tenen cap respecte per el companys de la mate3ixa lluite.

Comments are closed.