La Casa de les Punxes (fotografia: casadelespunxes.com)
La Casa de les Punxes (fotografia: casadelespunxes.com)
image_pdfimage_print

La Casa Terradas, coneguda popularment com la Casa de les Punxes, ha obert les seves portes al públic aquest divendres per primera vegada després de més de cent anys tancada. L’edifici d’estil modernista de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, declarat Monument Històric Nacional l’any 1975, oferirà una proposta lúdica i cultural articulada al voltant de tres eixos: l’edifici, la figura del seu arquitecte i la llegenda de Sant Jordi.

Erigida al 1905, la seva construcció va ser comissionada per Ángela Brutau, viuda de Bartolomeu Terradas i Mont -reconegut empresari tèxtil i agrícola- i destinada a les seves tres filles: Àngela, Rosa i Joseffa Terradas i Mont. Josep Puig i Cadafalch, es trobà amb l’encàrrec de dissenyar una casa per a cadascuna de les germanes. L’arquitecte realitzà un interessant projecte d’aires medievals, en el qual aconsegueix unificar a la perfecció els tres edificis, que aparentment semblen una sola casa, un sol bloc constructiu. Els edificis havien de construir-se en un solar triangular, el que impedia a l’arquitecte respectar els dissenys del Pla Cerdà, el seu disseny s’inspirà en el corrent Wagnerià propi del nord d’Europa, un bloc amb 6 cantons, coincidint amb les interseccions dels tres carrers que l’envolten, l’Avinguda Diagonal, el carrer Rosselló i el carrer Bruc de la ciutat de Barcelona.