image_pdfimage_print

En un comunicat emès per l’organització independentista i socialista Nación Andaluza es dóna ple suport al Parlament de Catalunya i a l’aprovació de les conclusions d’estudi que tenen per objectiu impulsar un procés constituent per a l’assoliment de la República Catalana.

Ante la gravedad de la resolución del TC y las amenazas del gobierno en funciones del Estado español, NACIÓN ANDALUZA, manifiesta su apoyo al proceso independentista iniciado en Catalunya, así como a la decisión insumisa de su parlamento y el carácter unilateral del proceso, en el caso de que el Estado español no se avenga a una negociación que ponga sobre la mesa el proceso de desconexión de Catalunya.

El comunicat esmenta també la via unilateral si l’estat espanyol no accepta el full de ruta aprovat pel Parlament de Catalunya, el qual culmina amb la llei de Transitorietat jurídica, i per tant, l’establiment d’un nou marc legal, i la convocatòria d’eleccions de la qual sortirà una Assemblea Constituent.

Nación Andaluza mostra la seva sorpresa per l’actitud de prohibició davant d’un fet democràtic, per part tant del Tribunal Constitucional com pel consell de ministres. I esperona a la majoria independentista de Junts Pel Sí i la CUP a continuar essent fidels al mandat popular i a reafirmar la seva sobirania.

Publicitat
Publicitat